GOOIK - Eerste intervieuw met de kersverse burgemeester Gunther De Wilde

C21

GOOIK - Eerste intervieuw met de kersverse burgemeester Gunther De Wilde

373466617_801832864972390_3078729546691792966_n
Gunther De Wilde is vanaf nu de nieuwe burgemeester in Gooik.- Foto ingezonden
 

Omdat burgemeester Simon De Boeck een nieuwe uitdaging aangaat, wordt vanaf 15 september Gunther De Wilde de nieuwe burgemeester van Gooik. Hij is ondertussen al waarnemend burgemeester. Wij hadden een eerste interview met de kersverse burgemeester en die heeft er duidelijk heel veel zin in. "Ik heb nooit gekozen voor een bijrol, dus ga ik er voor 200 procent voor", laat hij ons weten aan de telefoon.

Gunther De Wilde was ooit in 2001 de jongste eerste schepen van Vlaanderen en is ondertussen ook al ruim 23 jaar schepen en politiek actief in Gooik. Wij laten hem zelf aan het woord wat hij denkt van deze burgemeesterwissel: "Ik heb een dubbel gevoel met veel dankbaarheid, maar toch ga ik dat op een nederige manier aanpakken.  ik heb natuurlijk de ervaring, ik ken de werking door en door. Dat is het voordeel voor mij en ik ga mij 200 procent er voor smijten. Voor de rest ga ik opnieuw van start met de wekelijke zitdag van de burgemeester. Facebook is leuk, maar persoonlijk contact is nog veel belangrijker. Dus daarom komt er opnieuw een wekelijkse zitdag." 

Gunther is van mening dat hij als ervaren ondernemer in transities, hij dan ook de geknipte man is om Gooik binnen de lopende fusiegesprekken, zowel strategisch als financieel de juiste richting uit te loodsen.  “Ik kijk er enorm naar uit om met ons team van gemeenteraadsleden en de 135 gemeentelijke samenwerkers een mooi verhaal neer te schrijven. Een luisterend oor en een opendeur voor onze 9428 Gooikenaars zal de basis van het beleid vormen. Communicatie en persoonlijk contact als basis voor eenheid, respectvol en fijn samenwonen in onze parel van het Pajottenland. Vanaf mijn indiensttreding zal ik de wekelijkse zitdag van de burgemeester heropnemen zoals voorganger Michel Doomst ook jaren deed. Iedere maandagavond van 18u tot 20 uur en dit al vanaf maandag 11 september zal de koffie klaarstaan op het 1ste verdiep van het gemeentehuis voor iedere burger met een idee, suggestie of probleem.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024

archief