Herman Anthoons stopt op 1 mei na 32 jaar als schepen in Gooik

C21

Herman Anthoons stopt op 1 mei na 32 jaar als schepen in Gooik

20240318_115724__kopie_
Herman Anthoons.- Foto Marc Colpaert
 
Herman_anthoons_colpaert_gooik_nieuw_fietspad_2
Herman bij een nieuw fietspad.- foto Marc Colpaert
 
Colpaert_gooik_herman_anthoons_1__kopie_
Herman zijn verkiezingsdrukwerk kwam te laat aan in 2017.- Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_anthoons__kopie_
Soms liep het een beetje verkeerd. - Foto Marc Colpaert
 
Herman_anthoons_en_michel_2__kopie_
Herman was een vaste waarde tijdens de vele huwelijksplechtigheden.- Foto marc Colpaert
 
Herman Anthoons(62) stopt als schepen in Gooik vanaf 1 mei 2024 en zet een punt achter zijn professionele en politieke loopbaan. "Op 1 mei zal ik vanaf 63 jarige leeftijd kunnen genieten van mijn pensioen en heb daarom beslist, om vanaf die dag mijn schepenmandaat neer te leggen, ik blijf wel raadslid". Dat Herman ooit in de politiek zou gaan was geen verrassing. Want hij kreeg de politiek ingelepeld via zijn vader, wijlen Jan Anthoons die een lange politieke loopbaan had in de gemeentepolitiek en zelfs de eerste burgemeester was van de fusiegemeente Gooik in 1976.
  
Herman Anthoons was jaren een vaste waarde op het politieke toneel in het Pajottenland meer bepaald in Gooik, hij is tevens de langstzittende schepen van Gooik zomaar eventjes 32 jaar, waarvan 30 jaar samen met ereburgemeester Michel Doomst. Dat is natuurlijk niet ongewoon met een vader als Jan Anthoons die ook een lange politieke loopbaan had.  Als schepen, burgemeester en zelfs gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant was vader Jan het grote voorbeeld van Herman. "Toen mijn vader na de fusie in 1976 burgemeester werd van Gooik was ik al actief bezig bij de CD&V-jongeren werking. Toen mijn vader van de gemeente de overstap maakte naar de provincie, werd aan mij gevraagd om op de lijst te gaan staan in Gooik. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 1988 werd ik dadelijk verkozen tot schepen. Ik zou de politiek nooit meer loslaten.  In 2018 werd ik opnieuw verkozen als schepen, maar moest ik mijn plaats afstaan omdat er een vrouw moest zetelen in het schepencollege. Omdat burgemeester Michel Doomst een stap opzij zette werd ik drie jaar later toch opnieuw schepen.  
 
Herman Anthoons zal evenwel nog tot het einde van de legislatuur zijn mandaat als raadslid blijven uitoefenen. Zijn partij CD&V heeft immers alle opvolgers voor de gemeenteraad opgebruikt en hij wenst de huidige meerderheid niet in gevaar te brengen door een ontslag als raadslid. Hij zal evenwel geen kandidaat meer zijn bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 in de nieuwe fusiegemeente Gooik.
Vanaf 1 mei 2024 wordt Lieven Krikilion de nieuwe schepen van milieu, natuur, duurzaamheid en dierenwelzijn. Lieven Krikilion is momenteel voorzitter van de Gooikse Gemeenteraad en zal op de gemeenteraad van 30 april 2024 zijn eed als schepen afleggen.
 
Herman heeft geen schrik van het zwarte gat. "Ik zal mijn tijd anders invullen, ik zal nadat ik gestopt ben meer gaan fietsen, wandelen, petanque spelen, dus meer genieten van het leven. Ik denk niet dat ik in het beroemde zwarte gat ga vallen, al zal het toch wel een aanpassing zijn na mijn drukke periode als 32 jaar schepen van Gooik, maar ik kijk er naar uit en ga er van genieten", aldus Herman. Wat de toekomst ook brengt we gaan Herman zeker nog vinden op tal van feestelijkheden in Oetingen en buurgemeenten. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief