Genootschap de Wastine koppelt Gooiks erfgoed aan erg goede muziek en woord

C21

Genootschap de Wastine koppelt Gooiks erfgoed aan erg goede muziek en woord

Kapel__kopie_
De Woestijnkapel.- Foto Marc Colpaert
 
Michel_3__kopie_
Michel Doomst is een van de initiatiefnemers.- Foto Marc Colpaert
 
Het idee is al een tijd gerijpt bij initiatiefnemers Rudy Nauwelaerts en Michel Doomst om een paar parels van het Gooiks erfgoed wat meer in de kijker te stellen: zoals de kapel van de Woestijn met haar 1000 jarige geschiedenis, haar supereenvoudige architectuur en verschijningsvorm,en last but not least  haar tussenstap  op de weg naar Compostella. Het gerestaureerde kerkje van Leerbeek met het prachtige interieur en de geweldige traditie van de Sint-Antoniusfiguur en het unieke orgel dat momenteel hersteld wordt.
Beide monumenten hebben fraaie onderhoudsbeurten achter de rug en schitteren in hun unieke eenvoud maar worden tijdens het jaar onvoldoende benut.Daarom hebben Rudy en Michel het initiatief genomen om regelmatig muzikale en verbale optredens op kleine schaal te organiseren in de  beide Gooikse parels.Cultuur hoeft niet altijd op grote schaal maar gedijt ook geweldig in een micro-omgeving.We zijn heel blij daarbij op een mooie samenwerking met de academie van Gooik te kunnen rekenen,met veel dank aan directeur Sarah Copriau. In beide monumenten reiken cultuur en erfgoed perfect mekaar de hand.
 
We zijn verheugd  dat twee initiatieven zich aankondigen:
-op zondag 21 april brengt een kwintet van leerkrachten uit de Gooikse academie zuiders getinte choro-muziek, ontstaan in Zuid-Amerika en een mengeling van zoetzwoele ritmes. Het concert start om 11 uur en heet niet toevalling: LENTE IN LEERBEEK
 
-op vrijdag 26 april om 18.30 uur demonstreren de leerlingen gitaar hun kunde in de WOESTIJNKAPEL onder leiding van hun leerkracht.
 
Beide initiatieven komen er op aanzet van het nieuw opgerichte GENOOTSCHAP WASTINE dat een aantal Gooikenaars cultureel in de weer wil houden om voor de twee erfgoedkleinoden op tijd en stond een evenement te organiseren.Medestanders zijn nog welkom!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief