Projectreis naar Sri Lanka met mensen van de VZW Martin De Kegel uit Gooik

C21

Projectreis naar Sri Lanka met mensen van de VZW Martin De Kegel uit Gooik

Editie_gooik_lieve_1__kopie_
De ploeg die naar Sri Lanka trok.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_lieve_2__kopie_
 
Editie_gooik_lieve_3__kopie_
 
Editie_gooik_lieve_4__kopie_
 
In februari 2024 vertrokken Anne, Sonja, Eric, Stefaan, Jonas, Lieve en Annemie van de vzw Martin De Kegel voor een 20 daagse projectreis naar Sri Lanka, waar deze vzw al meer dan 20 jaar actief bezig is om de mensen daar te helpen. "Ik ben al vele keren in Sri Lanka geweest, maar dit jaar voelde ik het duidelijk dat we welkom waren en vooral noodzakelijk zijn", aldus voorzitter Lieve Van Rysselberghe van de vzw.
 
Martin, mijn man, maakte een inleefreis dwars door Sri Lanka in 1996. Bij zijn thuiskomst wilden we “iets” doen voor dit ontwikkelingsland. Toen was het plan nog vaag. Maar na het plotse overlijden van Martin stond me zonneklaar voor ogen wat te doen: ik zou een vzw oprichten genoemd naar Martin en met als doel steun te verlenen aan arme gezinnen met kinderen. Meteen kreeg ik overweldigende steun van familie, vrienden en Sri Lankaanse kennissen om met deze organisatie te starten.
 
Dankzij onze VZW Martin De Kegel genieten vandaag meer dan 700 kinderen uit kansarme gezinnen kwaliteitsonderwijs, bij het begin was dit slechts 36 personen. Daarnaast krijgen ook nog andere kinderen extra ondersteuning om naar school te kunnen gaan. "Wij geloven dat onderwijs de basis legt voor een betere toekomst. Onderwijs is de sleutel om de cirkel van armoede te doorbreken. Maar onze actie houdt niet op bij de schoolbanken. Via duurzame projecten ondersteunen we de hele gemeenschap. Zoals waterzuiveringsinstallaties plaatsen voor 400 gezinnen. Of het bouwen van toiletten en bij tal van projecten helpen de mensen van de vzw De Kegel daar ter plaatse ook mee . Zo zien de mensen dat ook wij moeten werken om iets te bereiken in het leven." Onze leuze, onze drijfveer is: mensen helpen die door niemand anders geholpen worden. Meer informatie over het project van Lieve is te vinden op de website: www.mdkvzw.be
 
 
20-DAAGSE PROJECTREIS IN CIJFERS 
8 scholen waar we schoolbenodigdheden uitdeelden aan kinderen
6 scholen waar we een waterzuiveringsinstallatie in gang zetten
1 opening van een waterzuiveringsinstallatie in een centrum voor kankerpatiënten
2 centra voor 'vocational training'
7 locaties waar vrouwengroepen werkzaam zijn
1 locatie waar de straatkinderen samen komen
4 locaties waar bio rijstboeren samen waren en waar we biologisch zaaigoed uitdeelden
1 weeshuis
1 schooltje voor zwakbegaafde jongeren
1 centrum voor mentaal gehandicapten
1 school waar we nieuwe toiletten financierden
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief