De gemeente Gooik krijgt een StrongBox ter hoogte van de Koornmolen

C21

De gemeente Gooik krijgt een StrongBox ter hoogte van de Koornmolen

Image001__36_
Ingezonden foto
 
De gemeente Gooik opent, samen met uitbater Jente De Weerdt, de eerste Gooikse StrongBox aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. De StrongBox is een soort fitnessbox, vol touwen, sportramen, gewichten, … zodat er getraind kan worden op kracht, stabiliteit, balans, core, cardio. Iedereen die zich op voorhand inschrijft kan hier een uur lang in klein groep en in de frisse buitenlucht, zwoegen en zweten.
 
Samuel Billens, schepen van Sport: “Onze sportsite aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen is aan het groeien en bloeien. Naast alle bestaande sportfaciliteiten zoals de calisthenics, de petanquehal, ben ik heel blij met dit nieuwe initiatief. De Gooikse sportverenigingen snakten naar professionalisering en meer trainingsmogelijkheden. En ook uit de recente bevraging van de Sportdienst bleek dat Gooikenaars graag gaan zwemmen en veel aan fitness doen. Zwemmen kan ondertussen aan een voordelig tarief in de zwembaden van Liedekerke en Ternat en fitnessen kan vanaf nu hier, in openlucht, onder begeleiding van professionele coaches. De StrongBox zal voor ieder wat wils bieden, maar voor iedereen alleen maar gezondheidsvoordelen, zoals bv. een verlaagd risico op chronische ziekten.”
 
Jente De Weerdt, uitbater StrongBox Gooik: “Ik kijk er naar uit om vele Gooikenaars te begeleiden naar meer kracht, conditie en balans. We willen de deelnemers op een correcte manier laten trainen om zo sterker en beter door het dagdagelijkse leven te kunnen gaan. Want wij kweken hier geen bodybuilders, maar gezonde lichamen en een positief zelfbeeld. Naast het bewegen is ook het sociale aspect erg belangrijk: even nababbelen, wat lachen. Ik hoop dat mensen die hier komen hun hoofd even kunnen leegmaken en met een goed gevoel naar huis gaan. En dat ze genieten van het sporten in de gezonde, frisse buitenlucht!”
 
 
Openingsweekend StrongBox Gooik: 27 en 28 april
 
Iedereen die benieuwd is naar de StrongBox, kan een kijkje komen nemen, vragen stellen, de coaches ontmoeten, op zaterdag 27 en zondag 28 april.
 
Zaterdag 27 april: 10 – 15 uur   Zondag 28 april: 13 – 16 uur    Website: https://strongbox.be/nl/locaties/gooik

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief