Update ! De gemeente Gooik zal de Leerbeekse buurt- en voetwegen beschermen

C21

Update ! De gemeente Gooik zal de Leerbeekse buurt- en voetwegen beschermen

Google
ingezonden foto
 
Burgers vragen gemeentebestuur om weerwerk te bieden tegen de afschaffing van een voetweg in Leerbeek. Tijdens de Gooikse gemeenteraad van 26 maart 2024 stond er een punt geagendeerd over de afschaffing van een aantal voet- en buurtwegen in de buurt van de Ninoofse Steenweg. Burgemeester Gunther De Wilde sloot het punt af met de mededeling dat dit een zaak is voor het vredegerecht. Met een petitie wordt het gemeentebestuur gevraagd om als betrokken partij al het mogelijke te doen om deze voetwegen te beschermen.
 
Concreet gaat het om Chemin nr 7 en Sentiers nummers 17 en 23, allen gelegen in de oksel van de Ninoofse Steenweg en de Edingsesteenweg te Leerbeek (Gooik). Het agendapunt dat de gemeenteraad behandelde ging over de afschaffing van deze wegen omdat ze zogenaamd “in onbruik zijn geraakt” en dit op vraag van een omwonende. 
 
 
Onwaar
 
Voorafgaand aan de raadszitting kreeg de voorzitter van de gemeenteraad, Lieven Krikilion, een heel dossier toegestuurd waarin duidelijk aangetoond werd dat de voetwegen wel degelijk in gebruik zijn. Langsheen Chemin nr 7 liep onlangs nog een omleiding voor fietsers. De voorzitter koos ervoor deze informatie niet op te nemen in de voorbereiding van de raad. Vragen hierover blijven onbeantwoord.
 
De feiten
 
De aanvraag gebeurde op vraag van een omwonende die zinnens is om een enorme building te bouwen. De betrokken buurt- en voetwegen liggen daarvoor in de weg. 
 
Burgemeester Gunther De Wilde reageerde op dit artikel via de telefoon. Dit is een complex geheel, maar laat het mij heel duidelijk stellen. De Chemin 7 en het wegje van de Edingsesteenweg tot aan de Bosstraat is en zal ten alle tijden openbaar toegankelijk moeten blijven. Wij gaan uiteraard geen voetwegen die in ons eigen wandelknooppunten netwerk en eigen mtb route opgenomen zijn NIET  schrappen."
 
De petitie ondertekenen is dan ook een maat voor niets zo besluiten wij 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief