De Bibliotheek Gooik bant plastic rond boeken en zorgt op deze manier mee voor het milieu

C21

De Bibliotheek Gooik bant plastic rond boeken en zorgt op deze manier mee voor het milieu

Image001__40_
 
De bibliotheek Gooik zet met trots een nieuwe stap richting een beter milieu en stopt met het kaften van de boeken. Nieuwe boeken krijgen geen plasticfolie meer. Dit levert niets dan voordelen op. Boeken niet van een plasticfolie voorzien, draagt bij aan een plasticvrije wereld. Ook de lezer kan genieten van de voordelen van plasticvrije boeken. Zo zijn de nieuwe boeken sneller klaar om uit te lenen, wat de toegankelijkheid van de collectie verbetert.
 
Verder gaat de leeservaring er flink op vooruit, want lezers kunnen de texturen, ontwerpen en materialen van boekomslagen beter ervaren. De bibliotheek heeft er alle vertrouwen in dat de lezers zorgvuldig met de niet-gekafte boeken zullen omspringen.
 
Jonas De Maeseneer, schepen van Cultuur: “Ik ben heel tevreden met dit initiatief van onze bibliotheek. Ze tonen dat ze een milieubewuste organisatie zijn, die klaar is voor de toekomst en hun steentje bijdraagt aan een duurzame wereld én een duurzame gemeente.
Dat er op die manier tijd en middelen bespaard worden, is natuurlijk mooi meegenomen. De vrijgekomen tijd en middelen investeren we graag opnieuw in de collectie. Van de leners verwachten we wel dat ze extra zorg dragen voor deze materialen, maar we geven ze graag dit vertrouwen. Ook voor hen is het echt een meerwaarde dat boeken niet meer gekaft worden, want het boek voelt veel echter aan.
Als gemeente hopen we ook om onze inwoners te stimuleren om eens na te denken hoe zij plasticvrij kunnen leven. Vaak gaat het over simpele ingrepen, die iedereen in het dagelijkse leven kan toepassen. En zo maken we, samen, onze gemeente duurzaam.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief