Het lokaal bestuur Gooik stapt mee in het nieuwe project Stapscore

C21

Het lokaal bestuur Gooik stapt mee in het nieuwe project Stapscore

20240624_203108__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Op maandagavond kwamen een tiental mensen luisteren naar de presentatie van het project Stapscore dat in Gooik zal lopen. Dit is een project waarbij vrijwilligers op stap gaan langs Gooikse wegen om voetpaden te inventariseren en te beoordelen. De eerste resultaten zullen vanaf eind september bekend zijn.
 
Stapscore is een project van IMOB/Universiteit Hasselt, Beweging.net en Verkeersplatforms vzw, met steun van de Vlaamse Overheid.In 2024 en 2025 zullen er 5 pilootprojecten doorgaan, Gooik is bij één van die 5 gemeenten. Want veilige én toegankelijke voetpaden
 zijn meer en meer prioritair voor de burger en besturen en het is positief voor de volledige samenleving. Verkeersplatform vzw heeft samen met UHasselt en Beweging.net een digitale applicatie ontwikkeld om de kwaliteit van de voetpaden binnen een bepaalde gemeente in kaart te brengen. Dit zal ook gebeuren voor de gemeente Gooik. Gemeenteraadslid Linda De Schutter vindt het een goed project. "Ik was daar al een tijdje mee bezig om na te gaan of alle openbare gebouwen in onze gemeente wel goed toegankelijk zijn, ik ben ook lid van beweging.net en dus was ik graag bij de voorstelling van dit nieuwe project. Het werd heel goed uitgelegd door Ines en Sofie en ik ga zeker mij als vrijwilliger aanmelden om de voetaden in onze gemeente te controleren en dit op het digitaal platform door te geven. Wie niet zo goed is met de computer kan ook op papier alles noteren en het dan via een tussenpersoon digitaal laten opslaan. Het is een mooie kans voor onze gemeente om meer te weten te komen over de staat van onze voetapden", aldus Linda. 
Geïnteresseerden kunnen meer vinden op www.stapscore.be of zich aanmelden om mee te doen via info@stapscore.be of 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 jun 2024
Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024

archief