Een goede oplossing voor de minder mobiele mensen een traplift in de zaal Familia

C21

Een goede oplossing voor de minder mobiele mensen een traplift in de zaal Familia

20240702_180512__kopie_
Jerome op de traplift samen met vrijwilligers Thijs, Kristi, Maya en Michel. - Foto Marc Colpaert
 
Michel Doomst riep de pers bij mekaar want sinds vandaag beschikt de zaal Familia in het hartje van Gooik, over een splinternieuwe traplift. Dat grapje kostte 12.123 euro, maar gelukkig kregen ze een subsidie van 65 procent.
 
De zaal Familia boert goed, want wekelijks is er wel altijd iets te doen en dit ook mede door de inzet van enkele vrijwilligers die de dagelijkse werking garanderen. "Voor een levende dorpsgemeenschap is een gemeenschapscentrum van het grootste belang als ontmoetingspunt voor gemeentelijke organisaties", aldus ere burgemeester Michel Doomst. 
 
De historische groei van de parochiezaal vanuit de Niko heeft voor nogal wat hoogteverschillen gezorgd die moeten overbrugd worden, dat geldt zowel voor de benedenzaal als de bovenzaal. Maar voor de bovenzaal te bereiken moet men drie trappen opgeraken. En aangezien onze bevolking steeds ouder wordt, was een traplift hier zeker op zijn plaats. Jerome Wellemans een krasse negentiger mocht als eerste de traplift uitproberen. "Dat is wel leuk maar het gaat nogal langzaam, staan hier geen 'vitessen' op", lachte hij. Jerome vertelde verder nog dat hij hier in deze zaal 70 jaar geleden zijn vrouw leerde kennen. Op termijn zal ook de voorgevel van de zaal een groener uitzicht krijgen.

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 01 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 jun 2024

archief