Gele doos nu voor alle inwoners van Gooik

C21

Gele doos nu voor alle inwoners van Gooik

Gele_doos_voor_alle_inwoners
 
De gemeente Gooik bezorgde alle 65-plussers al een gratis gele doos. Deze doos, waar medicatiegegevens, medische fiches, in bewaard kunnen worden, heeft ondertussen bewezen efficiënt te werken. Hulpdiensten kunnen dankzij de doos snel en gepast reageren bij levensbedreigende situaties.
 
Het lokaal bestuur Gooik besliste daarom dat alle inwoners een gratis gele doos kunnen krijgen, zolang de voorraad strekt. Deze kan afgehaald worden vanaf maandag 2 september bij het OCMW Gooik, tijdens de openingsuren. Zo draagt het lokaal bestuur, als gezonde gemeente, een steentje bij aan het gezond ouder worden van de Gooikse inwoners. 
 
Inhoud gele doos 
 

De gele doos is een herkenbare bewaardoos.Hierin kunnen belangrijke medische gegevens over personen (bv. medicatielijst, info over een chronische ziekte, medische fiches, ) bewaard worden. Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn en Gezondheid vertelt: "De doos wordt in de koelkast gezet, omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor de hulpdiensten. Zo vinden ze snel de  juiste informatie om gepaste hulp te bieden. Want tijdens een noodgeval is de patiënt vaak niet meer in staat om noodzakelijke medische info of andere gegevens door te geven aan de hulpverleners. Ook mensen uit zijn of haar omgeving, overmand door emotie of onwetend, kunnen de hulpverleners soms niet verder helpen. Of soms zijn mensen alleen thuis wanneer er iets gebeurt. We doen ook een oproep aan iedereen die al een gele doos gebruikt om de inhoud regelmatig te actualiseren. Het is ook belangrijk om 1 doos per persoon te gebruiken, om vergissingen te vermijden. En dan is de gele doos echt een levensreddend middel." 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 sep 2024
Marc Colpaert | 04 sep 2024

archief