September is de plukmaand in Gooik

C21

September is de plukmaand in Gooik

Plukdagen_eventbanner_facebook__2_
 
Plattelandscentrum Paddenbroek organiseert, in samenwerking met gemeente Gooik opnieuw Plukdagen. Tijdens de Plukdagen van 1 tot en met 30 september kunnen er in de boomgaard van Plattelandscentrum Paddenbroek gratis, verse appels en peren geplukt worden. 
 
Christa Dermez, schepen van Jeugd, Gezin, Toerisme en voorzitter van Paddenbroek, plukt mee: "In 2022 werden er voor het eerst Plukdagen gehouden en kwamen vele Gooikse gezinnen lekker fruit plukken. Vorig jaar was de oogst niet goed. Maar dit jaar zijn er veel sappige appels en peren. Die zijn niet altijd gelijktijdig rijp, dus de hele maand september kan er geplukt worden van de aangeduide bomen. Zo komen mensen ook opnieuw in contact met de natuur en ontdekken kinderen waar al het lekkers echt vandaan komt. De zomer zal, op ons bord, dus zeker nog een beetje langer duren! " De gemeente voorziet geen extra plukmateriaal. 
 
 Mobiele fruitpers op Paddenbroek
 
Er zijn ook 2 dagen waarop appels en peren geperst kunnen worden door een mobiele fruitpers. De fruitpers is aanwezig op zondag 1 september en zondag 6 oktober. Appels persen kan vanaf 75kg. Ander fruit kan als het ontpit is. Inschrijven kan van maandag tot zaterdag telkens van 09:00 tot 17:00 uur via het nummer 0495 73 36 70.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 sep 2024
Marc Colpaert | 04 sep 2024

archief