De Scouts hebben vanaf nu hun eigen lokaal in hartje Oetingen

C21

De Scouts hebben vanaf nu hun eigen lokaal in hartje Oetingen

A_opening_oet
Het lint werd doorgeknipt.- Foto Marc Colpaert
 
20241005_172108
Jan was er ook bij tijdens de toespraak van Luc.- Foto Marc Colpaert
 
20241005_173133__kopie_
Feest in Oetingen.- Foto Marc Colpaert
 
20241005_170118
ruime lokalen.- Foto Marc Colpaert
 
20241005_170441
Een ruim terras.- Foto Marc Colpaert
 
20241005_173657
Het gebouw met rechts de extra weide die bijgekocht werd.- Foto Marc Colpaert
 
De Scouts Aurora uit Oetingen hebben een nieuw lokaal en dat werd plechtig gevierd op zaterdag 5 oktober onder een stralend zonnetje. Er was zelfs een officieel moment met toespraken en het doorknippen van het lint. Jan Depester bezieler van het project was er ook bij. Luc Dedobbeleer mocht een woordje vertellen:
 
Iedereen welkom op de officiële inhuldiging van de splinternieuwe jeugdlokalen. Dank aan de VZW-JAO dat ik hier als lid van ODO (Oetings DorpsOverleg) even het woord mag nemen om een kort relaas te geven hoe de bouw van deze lokalen tot stand is gekomen.
 
Wij dienen hiervoor 10 jaar terug in de tijd te gaan. Jan Depester was toen schepen in Gooik en, onder andere, erg begaan met Oetingen. Zoals alle grote mannen had Jan dromen. Een van die dromen was een dorpsoverleg op te starten om langs die weg Oetingen enkele wissels op de toekomst te bieden. Jan zocht en vond gelijkgestemde zielen “over de partijgrenzen” heen. ODO zag het levenslicht. Zoals het in Oetingen hoort gebeurde dit in het 5e Wiel, broedplaats van veel sociale initiatieven.  Maar ODO is geen “café-gebeuren” geworden.
 
Het lokmiddel van Jan om de nieuwe ODO-leden aan te trekken was onder andere de idee voor nieuwe scoutslokalen. Op 6 maart 2014 ging dan de eerste officiële vergadering van ODO door. De scouts waren uitgenodigd op deze vergadering. Maar heel vlug werd de horizon verbreed. Ik lees daarom een stukje uit het verslag van 09 oktober (2014):
 
Onze (ODO) droom/betrachting/bezorgdheid voor Oetingen :
• Een oplossing vinden in Oetingen voor de schoolgebouwen (zijn nu beide gedateerd). Op termijn nefast want de noden liggen heden te dage hoog.
• Een fusie van de 2 netten kan voor ons (vrij, gemeentelijk, aansluiten bij grotere scholengemeenschap....), maar hoeft niet.
• Ideaal zou zijn om op de kloostersite een nieuw schoolgebouw te kunnen bouwen.
• De jeugdlokalen best te behandelen in apart dossier .
 
De rest is geschiedenis.
De idee voor jeugdlokalen is ontstaan in de hoofden van ODO, maar heel vlug heeft de VZW JAO gezorgd voor de lange weg die ons naar vandaag leid. Een weg van vergaderen, ook met ODO en de gemeente, geld zoeken, vallen, twijfelen, proberen. Maar vooral veel veel inzet.
 
Na 10 jaar kunnen wij hier vandaag een 2e vinkje zetten naast een van de dromen van Jan, dromen die ook de onze en die van JAO waren. Eerste vinkje was de school waardoor wij hier omringd zijn en die al volledig operationeel is. Vandaag dus het 2e vinkje : de scoutslokalen. Dank aan Jan die het idee liet geboren worden.
Dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen tot het realiseren van de nieuwe jeugdlokalen.
Vandaag zetten wij een nieuwe stap in de ontwikkeling van Oetingen. Hopelijk zorgt de jeugd goed voor deze erfenis of voor het geschenk dat met de inzet van velen is gerealiseerd", aldus een tevreden Luc Dedobbeleer.
Nadat ook nog Geert en de Scouts zelf een woordje hadden toegevoegd was het tijd om het lint door te knippen(wij waren er exclusief bij,red.) en nadien werd er nog een drankje genuttigd. De Scouts beschikken over een mooi lokaal dat ze huren van de VZW Jao en dat vandaag een waarde heeft van 1 miljoen euro. Naar de toekomst toe gaan ze proberen om sommige lokalen te verhuren aan andere verenigingen. Naast het bestaande gebouw werd tevens nog een stukje weiland aangekocht zodat binnenkort de leden van de Scouts naar hartelust kunnen ravotten op een veilige manier in het centrum van Oetingen. En dan was het tijd om iets te drinken.
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024

archief