HERNE - Terug uit Kpando (Ghana)

HERNE - Terug uit Kpando (Ghana)

Ghana_luc_somers_-_deschuyffeleer__6_
Luc Somers van Ghana Support in Ghanese klederdracht - de batakari
 
Ghana_2008_luc_2_057
Schoolgebouw VOOR de werkzaamheden - Foto KOS
 
Ghana_21_284
Schoolgebouw NA de werkzaamheden - Foto KOS
 
Ghana_21_257
De voetbalploeg - Foto KOS
 
Img_6966
De training - Foto KOS
 

Na een verblijf van zeven weken voor Support Ghana keerde Luc Somers zonet terug uit Kpando in Ghana. Met zijn vereniging ondersteunt hij daar ter plaatse in het kader van rechtstreekse ontwikkelingssamenwerking hoofdzakelijk het onderwijs en bevordert hij de sport.  

In samenwerking met stagiairs van de vzw Tsatsaboli verzorgde hij er de coördinatie en de verdere afwerking van het schoolgebouw in het dorpje Dafor  “De lokale verankering van de vzw Tsatsaboli zou Suport Ghana de zekerheid moeten geven dat de ingezamelde middelen duurzaam zouden aangewend worden”, vertelt voorzitter en duivel-doet-al Luc Somers.
 
Het schoolgebouw in Dafor werd opgericht tijdens de eerste missie in de zomer van vorig jaar. Zo diende het schoolgebouw nog voorzien te worden van bepleistering, bevloering, deuren en luiken. “Niet alleen de afwerking van het schooltje stond op de doe-lijst, ook de speeltuin moest nog verder worden uitgebouwd. Tevens diende de lokale voetbalploeg nog degelijk te worden gestructureerd”.
 
Gelukkig kan Support Ghana er in de toekomst rekenen op de medewerking van twee ernstige en bekwame lokale werkkrachten. “Zowel Vans als technisch adviseur als Prosper als clubmanager zijn een waarborg voor een betrouwbaar volwaardig beheer. Deze beide werkkrachten blijven dan ook de schakel tussen enerzijds de plaatselijke werking en anderzijds onze financiële en logistieke hulp”
 
Het werkbezoek betekende meteen de slotfase van het project Dafor. Vanaf nu worden alle aandacht en alle energie toegespitst op een nieuw project met het oog op concrete uitvoering in de zomer van 2011. “Terug dienen fondsen te worden geronseld, terug moeten keuzes gemaakt tussen schoolgebouwen met zeer hoge noden”, blikt de nooit aflatende en idealistische Luc vooruit. Zo dient alleszins een budget gesprokkeld van 15 000 euro. Dat is relatief veel voor de vereniging maar volgens Luc alleszins niet onhaalbaar. Daartoe zet hij met zijn team in Herne op termijn opnieuw onder meer een Ghana-café en een Ghana-shop op. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 14 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 sep 2019

archief