HERNE - Katherne-quiz kent ex equo

C21

HERNE - Katherne-quiz kent ex equo

Collage_deschuyffeleer
Collage en foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_katherne_quiz_-_deschuyffeleer__9_
Quiz-master Mark De Pelsemaeker
Editiepajot_katherne_quiz_-_deschuyffeleer
De jury
Editiepajot_katherne_quiz_-_deschuyffeleer__3_
Wie ben ik ? - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_katherne_quiz_-_deschuyffeleer__11_
5 soorten thee ... maar dewelke.
Editiepajot_katherne_quiz_-_deschuyffeleer__10_
Wie kent er mij ?
 

Een ondertussen gekende mix van vragenreeksen, doorlopers en praktische proeven stond ook dit jaar op het menu van de achttiende dorpsquiz van Katherne, de kulturele kring van Herne. De 20 deelnemende teams werden ontvangen in de basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei.

De deelnemers kregen 9 reeksen van 9 vragen over verschillende onderwerpen voorgeschoteld met een paar spitsvondige zoekertjes over de fusiegemeente Herne. Om de 3 reeksen stond een ludieke praktische proef op het programma. Eén daarvan was de creatieve opdracht om van 5 kopjes thee de juiste smaak te bepalen. De juryleden Jean-Marie Dierickx, Dirk Mertens, Yvette Duquesne en presentator Mark De Pelsemaeker zorgden voor een vlot verloop van het gebeuren mede dank zij de technische ondersteuning van Arlette Engelbeens en Robert Van Imp
 
Alhoewel de gekende deelnemen-is-belangrijker-dan-winnen leuze ook hier hoog in het vaandel wordt gedragen staat de dorpsquiz van Katherne ook garant voor een flinke dosis spanning en inspanning.
 
Na de puntentelling stonden ATK (Amateurtoneel Kokejane) en de Chirojongens Herne met 101 punten op een gedeelte eerste plaats. Hoe verwonderlijk ook, de eerste schiftingsvraag over de som in honderdsten van seconden van de tijd die Usain Bolt nodig had om op het WK atletiek in Berlijn goud te veroveren op zowel de 100 als de 200 m, werd door beide teams identiek verkeerd beantwoord. Bij de tweede poging was ATK met 2886 het dichtst bij het juiste antwoord 2877. De Chirojongens gokten op 2888 . De top-3 werd afgerond met de Gepensioneerden van De Bloesem op amper één puntje van de winnaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief