HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

Klein_en_groot_nieuws_uit_herne
 
Subsidies voor gescheiden waterafvoersysteem
 Voortaan kunnen de inwoners aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie voor het aanleggen van een gescheiden afvoersysteem van hemelwater en huishoudelijk afvalwater bij bestaande gebouwen. Zo besliste de gemeenteraad.
Naargelang de kostenschijven van – 1000, 1001 à 1500, 1501 à 2000 en 2001 à 3000 euro worden maximale subsidies in het vooruitzicht gesteld van respectievelijk 50, 40, 30 en 20%. Bij sociale correcties kan het maximum bedrag van de subsidie nog verder oplopen. De subsidie dient evenwel minstens 60 euro te bedragen.
 
Reglement leegstand
Sinds begin dit jaar is elke gemeente ook verantwoordelijk voor de opmaak en het bijhouden van een inventaris van leegstaande panden. De gemeente kan deze taak evenwel opdragen aan een intergemeentelijk samenwerkingsverband. Zo zette de gemeenteraad het licht op groen voor het ontwerp van intergemeentelijk reglement leegstand Pajottenland van de bevoegde Woonwinkel. Het is dan ook deze organisatie die voor de gemeente Herne de klus klaren.
 
Toewijzing sociale huurwoningen
De gemeenteraad stemde in met het ontwerp van lokaal toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen. Het was de Woonwinkel Pajottenland die op vraag van de aangesloten gemeenten het ontwerp opstelde. De toewijzing van sociale huurwoningen vormt overigens een belangrijk element voor een woonbeleid op maat van de lokale noden. Het reglement biedt de mogelijkheid om het begrip lokale binding in te vullen op maat van de aangesloten gemeenten. Omwille van de suburbanistie- en migratiedruk uit Brussel en Wallonië wordt de lokale binding van de kandidaat huurders als een belangrijk element in het lokaal woonbeleid gehanteerd.
 
Nieuw buitenschrijnwerk voor school Herfelingen 
De gemeenteraad schrijft een overheidsopdracht uit voor het vernieuwen van het buitenschrijnwerk aan de voorgevel en de zijgevel aan de gemeentelijke basisschool de Regenboog in Herfelingen.
 
Zonnewijzer op rotonde Kokejane
Het middeneiland van de rotonde in Kokejane wordt door de gemeente in concessie overgenomen van de Vlaamse Overheid voor het kunnen plaatsen van een zonnewijzer. Om de verkeersveiligheid en de zichtbaarheid aldaar te verbeteren en de rotonde te verfraaien wenst het gemeentebestuur er een kunstwerk te plaatsen. Er wordt gekozen voor een zonnewijzer. Deze plaatsing kadert in het project van Opbouwwerk Pajottenland en Pajottenland+ dat de zonnewijzer in de verschillende gemeenten wil introduceren als permanente toeristische attractie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief