HERNE – Griffier André Bellemans doodgeschoten in Brussel

C21

HERNE – Griffier André Bellemans doodgeschoten in Brussel

Dsc07625
De rustige buurt van de Groene Boom is in diepe rouw - Foto Deschuyffeleer
 
Andr__als_kaatser
Jaren terug was André Bellemans een fervent kaatser - Repro Deschuyffeleer
 

De nagenoeg 60-jarige griffier André Bellemans uit de rustige wijk Groene Boom is één van de twee slachtoffers van de dodelijke schietpartij van deze morgen in het gebouw van het vredegerecht van het 4de kanton aan de Ernest Allardstraat, vlak bij het Brussels justitiepaleis. Hij zou binnen afzienbare termijn op pensioen gaan. Naast de griffier werd ook vrederechter Isabelle Brandon doodgeschoten.

De dader, volgens getuigen van Oost-Europese origine, is onbekend en nog voortvluchtig. Het is dan ook nog gissen naar zijn precieze motieven.
 
De feiten deden zich voor aan het eind van de zitting van het vredegerecht. Een gewapende man, die al vanaf het begin van de zitting aanwezig was in de zaal, schoot toen de slachtoffers door het hoofd. Voor beiden kon geen hulp meer baten.  
 
Volgens Roger Van Holder uit Galmaarden, die André niet alleen beroepshalve heeft gekend maar ook als fervent visser bij de Markvissers en als knappe kaatser bij Tollembeek en de Statiekloppers Galmaarden, stond André in Herne en omstreken bekend als een zeer sportieve en aangename kerel.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief