HERNE - Scrabbletoernooi in zicht

C21

HERNE - Scrabbletoernooi in zicht

Scrabbelen_in_herne_deneulin_10
Initiatiefnemer Denis Deneulin samen met scrabblegrootmeester Hub Moonen - Foto's Deschuyffeleer
 
Scrabbelen_in_herne_deneulin
Hub Moonen - Foto Deschuyffeleer
 
Scrabbelen_in_herne_deneulin__1_
Denis Deneulin - Foto Deschuyffeleer
 
Scrabbelen_in_herne_deneulin__7_
Allemaal scrabbelaars in spe - foto Deschuyffeleer
 

Het socio-cultureel centrum aan de Edingsesteenweg was de trefplaats voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uit de vier basisscholen van de gemeente. De jongens en meisjes van De Regenboog uit Herfelingen, De Bloesem uit de Stationsstraat, De Markevallei met een afdeling in Herne-centrum en één in Kokejane hadden er afspraak voor een scrabble-initiatie.

Scrabble is een populair letterspel waarvan de oorsprong terug gaat naar 1899. De huidige versie verwijst evenwel naar de jaren ’30 . Scrabbel wordt verkocht in 121 landen en 29 talen. Het is een bordspel voor twee tot vier spelers of spelerteams waarbij met 7 letterblokjes woorden moeten worden gelegd op een speelbord van 15 x 15 vakjes. Hierbij gaan geluk en vernuft hand in hand. Iedere letter heeft een waarde. Het is de bedoeling om door een combinatie van letter en plaats op het bord een zo hoog mogelijke score te behalen.
 
“Scrabble is een gezelschapsspel dat voor zowel animatie als voor educatie zorgt. Zo leren kinderen spelen met letters en woorden waardoor hun woordenschat wordt uitgebreid”, zegt initiatiefnemer Denis Deneulin. Al tien jaar organiseert hij in St-Pieters-Leeuw een jaarlijkse scrabblewedstrijd. Ook scrabblegrootmeester Hub Moonen die het boek uitbracht met de 550000 toegelaten Nederlandse woorden tekende present. Hij legde van naaldje tot draadje de spelregels uit.
 
“Mijn betrachting is volgend jaar een groot Pajottenlands scrabble-toernooi in te richten voor kinderen vanaf 10 jaar,” blikt Deneulin in de toekomst. “In sommige gemeenten zijn er reeds doelgerichte scrabble-wedstijden maar in velen is dit ėėn grote onbekende. Waar kan ik nu beter beginnen met het warm maken van het toekomstige deelnemersveld dan in mijn eigen dorp ?” besluit de Leeuwse cultuurfunctionaris en echtgenoot van de Hernse gemeentesecretaris.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief