HERNE - Academie overhandigt attesten

C21

HERNE - Academie overhandigt attesten

Adademie_afd_herne__5_
De leerkrachten en ondersteunend personeel van de Academie muziek, woord en dans afdeling Herne - Foto's Deschuyffeleer
 
Adademie_afd_herne__4_
 
Adademie_afd_herne_
Een enthousiaste en nokvolle zaal - Foto Deschuyffeleer
 
Fotocollage_deschuyffeleer
 

De plaatselijke afdeling van de academie voor Woord, Dans en Muziek van Gooik,  sloot het schooljaar af met de prijsuitreiking in de polyvalente gemeentelijke feestzaal in St-Pieters-Kapelle. De leerlingen stonden in voor het omkaderend programma.  

De academie wil een school zijn die de jonge en volwassen, mannelijke en vrouwelijke leerlingen de kans wil geven hun artistieke gaven te ontplooien en hen te begeleiden in hun zoektocht naar culturele verrijking. Hierin bundelt zicht de kern van het opleidingsproject en de bestaansreden van de Gooikse academie met overigens ook haar afdelingen in Galmaarden en Herne.
 
Zo mochten 17 leerlingen die in de examens slaagden na 4 jaar les te hebben gevolgd in de lagere graad en 16 die slaagden na 3 jaar les in de middelbare graad vandaag hun eindattest in ontvangst nemen.
 
De afdeling Herne is goed voor een 200-tal leerlingen. Leraars en leraressen onderrichten Algemene muzikale vorming, Algemene verbale vorming, Algemene muziekcultuur, Voordracht, drama en toneel, Artistieke bewegingsleer en artistieke training. Verder omvatten de lessen instrumentenleer ondermeer slagwerk, dwarsfluit, gitaar, piano, klarinet, trompet en andere.
 
Het geheel werd omkaderd met optredens van leerlingen uit de lagere graad.  Directeur Luc Gladiné wist de leerkrachten en het ondersteunend personeel te bedanken voor de goede samenwerking tijdens het afgelopen schooljaar. Ook werd een nieuwe afspraak gemaakt met het personeel, de leerlingen en de ouders op woensdag 1 september voor het nieuw academiejaar boordevol met muziek, woord en dans.
 
Voor de afstuderenden uit de hogere graad is een academische zitting voorzien op vrijdag 15 oktober om 19u30 in de Cultuurschuur van de De Cam in Gooik.
 
Voor wie informatie wenst tijdens de zomermaanden kan terecht op 02 /532 40 86 of een kijkje nemen op www.muziekacademiegooik.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief