HERNE - Lambik is goed voor 796 suskewieten

C21

HERNE - Lambik is goed voor 796 suskewieten

Vinken__herne_stationsplein_juni_2010_kp
Foto's © Deschuyffeleer
 
Vinken_1__herne_stationsplein_juni_2010_kp
 
Vinkensetting_station_herne_juni_2010__1_
De winnaars samen met Jean-Paul Lanneer - Foto Deschuyffeleer
 
Vinkensetting_station_herne_juni_2010
De familie lanneer stond 8 jaar geleden aan de doopvont van de vinkenzetting - Foto Deschuyffeleer
 

Voor de vinkenzetting voor de 8ste Grote Prijs Omer Lanneer werd het Stationssplein in Herne ditmaal niet ingepalmd door de voertuigen van de pendelaars maar wel door 105 vinkenkooien . Vinken van al dan niet kleurrijk pluimage en allen met een eigen naam gaven gedurende een gans uur het beste van zichzelf . Voor iedere goed gezongen “suskewiet” mocht een streepje aangetekend worden. Dit noemt men in de vinkenwereld turven. Wie het meeste streepjes haalt, wint.  

De Grote Prijs Omer Lanneer begon met een vinkenzetting met 58 vogels in de Hoogkeerstraat. Het succes van deze zetting smaakte dan ook naar meer. Het jaar daarop werd voor de goede gang van zaken verhuisd naar het Stationsplein. Met het café bij Latjes in de buurt werd het voor de deelnemers en het publiek een stuk aangenamer. Omer Lanneer is overleden  maar de vinkenzetting is intussen uitgegroeid tot een begrip in de gemeente en in de regio.
 
Samen met gewestleider Gilbert Decuypere mocht Jean-Paul Lanneer zorgen voor de uitreiking van een uitgebreid prijzenpakket te verdelen over de afdelingen assen, promotie, junioren en jeugd. Zo werd André Hemerijcks uit Pollare met zijn Lambik winnaar bij de assen met 796 suskewieten. Van uit de lokale Koninklijke Maatschappij Markzangers uit Tollembeek en de Statiezangers uit Galmaarden mocht ook Jean-Paul Lanneer zelf met zijn vink Elo en 493 suskewieten in de prijzen delen.
 
Aan de zetting werd ook deelgenomen door 7 jongeren beneden de 18 jaar. “Dit doet ons goed om te zien dat meer en meer ook de jeugd het vinkenzetten weet te waarderen” wist een tevreden Jean-Paul Lanneer nog mee te delen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief