HERFELINGEN - Het Groot-kermis-petanque-spel bestaat 10 jaar

C21

HERFELINGEN - Het Groot-kermis-petanque-spel bestaat 10 jaar

Petanque_herfelingen_2010__3_
Een actief buurtcomité. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_2010__10_
Petanque_herfelingen_2010__5_
Petanque_herfelingen_2010__12_
 
Petanque_herfelingen_2010__9_
 
Petanque_herfelingen_2010__1_
 
Al voor de tiende keer en dit ter vervanging van de teloorgegane kermis stond het centrum van Herfelingen volledig in de ban van het Groot-kermis-petanque-spel. Mede door de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap in het kader van Vlaanderen Feest en de logistieke steun van het gemeentebestuur zijn er thans opnieuw leute en plezier onder de (figuurlijke) kerktoren. Niet minder dan 24 ploegen van telkens 3 spelers namen het in naam van hun straat tegen elkaar op.
 
Een zandtapijt, een stralende zon, voldoende roséwijn, een enthousiaste menigte en veel animo maakten van het anders zo rustige Herfelingen-centrum een replica van een pleintje uit een typisch Zuid-Frans dorp waar petanque overigens vandaan komt. Met veel strijdlust werd het kleine houten balletje of de cochonnet dan ook telkens weer belaagd. 
 
Na twee van de drie ronden stonden nog 6 straten ex aequo aan de leiding. Dit waren de St-Niklaasstraat 2, Druimeren en 4 ploegen van de Assesteenweg. De finale werd een strijd tussen Assesteenweg 5 en Druimeren. Het pleit werd uitendelijk gewonnen door het trio Wim, Witze en Gustaaf voor de Assesteenweg 5.  Haar vertegenwoordigers ontvingen dan ook uit de handen van schepen van sport Lieven Vandenneucker de welgemeende felicitaties en de felbegeerde beker. Voor één jaar mogen zij zich terecht kampioenstraat noemen.
 
Het buurtcomité met aan het voortouw Ghislain Alaert, Patrick Devos en Lutgarde Cochez was dan ook meer dan in zijn sas. “Opvallend voor dit jaar is dat er ook veel jonge mensen zich hebben ingeschreven”, aldus medeorganisator Lutgarde. “Eigenlijk is zo’n spel veel beter is dan een buurtfeest. Hier zijn 13 verschillende straten vertegenwoordigd die allen hun aanhang hebben weten te bewegen om ofwel te komen spelen ofwel te komen supporteren en dat schept dan ook stilaan maar zeker een hechte dorpsband”.  
 
De lokale horecazaken zorgden ervoor dat de honger werd gestild en de dorst gelest. Vooral de Hollandse maatjes met gekoelde jenever vielen in de smaak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief