HERNE - Kleutersportdag is een groot succes

C21

HERNE - Kleutersportdag is een groot succes

Sportdag_kleuters_2010___deschuyffeleer__1_
Een leuke bende ... Sportdag voor kleuters. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Sportdag_kleuters_2010___deschuyffeleer
Franciska Dekens en haar monitoren Jonathan Therssen, Lynn Derycke, Lieslot Vanholder, Nicky D'Handschotter en Bram Cornet © Deschuyffeleer
 
Sportdag_kleuters_2010___deschuyffeleer__4_
 
Sportdag_kleuters_2010___deschuyffeleer__6_
 

Al voor de tweede keer dit jaar werd de Hernekouter ingepalmd door peuters en kleuters. De sportdienst met sportfunctionaris Franciska Dekens organiseerde er bij het begin van de grote schoolvakantie een sportstage voor jongens en meisjes van 3 tot en met 6 jaar.

Onder begeleiding van de monitoren Jonathan, Lynn, Lieselot, Nicky en Bram werden de nagenoeg 40 kinderen onthaald op een waaier aan spelactiviteiten. Omdat de boog niet altijd kan gespannen staan werden ook geregeld rustige ontspanningsmomenten ingelast. 
 
De jongelingen werden verdeeld in twee groepen. Zo kregen de oudsten de benaming “zonnebloemen” mee. De jongsten luisterden naar de naam “zonnestralen”.  
 
Naast de kleuterblokken, de parachute, de maxiballen en het springkasteel werden de deelnemers ook getrakteerd op een resem spelletjes waarbij de gewone bal of de klassieke hoelahup te pas kwam.
 
Het accent bij de stage ligt vooral op bewegen. “Hoe meer een jong kind beweegt, hoe beter. Een jong kind moet niet alleen lichamelijk groeien, ook zijn zintuigen, grove-, fijne- en bewegingsmotoriek moeten zich ontwikkelen. Spelletjes in groep onder leiding van onderlegde monitoren zijn in deze context dan ook ideaal”, aldus de sportfunctionaris.
 
Studenten die zich geroepen voelen om als monitor hun duit in het zakje te doen bij het begeleiden van peuters, kleuters en ietwat grotere kinderen tijdens de vakantieopvang kunnen zich nog steeds aanmelden bij de sportdienst. Gelet op het succes van de talrijke initiatieven van de sportdienst in die zin is alle hulp zeer welgekomen. Voor de eigenlijke prestaties zijn er alleszins ook financiële vergoedingen voorzien.
 
Info :  franciska.dekens@herne.be Maandag en woensdag van 8u30–16u 02/395 90 15.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief