HERNE - Hobbyistententoonstelling trekt 13 exposanten aan

C21

HERNE - Hobbyistententoonstelling trekt 13 exposanten aan

Hobbyistententoonstelling_2010__16_
Burgemeester Kris Poelaert, Paul Temmermans, voorzitter cultuurraad Marc Daneels en schepen van cultuur Marie-Louise Devriese. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_details_geexposeerde_werken
Details uit de tentoongestelde werken - © Deschuyffeleer
 
Hobbyistententoonstelling_2010__10_
 
Hobbyistententoonstelling_2010__26_
 
Hobbyistententoonstelling_2010__25_
 
Hobbyistententoonstelling_2010__13_
 

Tijdens het kermisweekend is het cultureel centrum van Herne het decor voor een tentoonstelling met een brede waaier aan schilderwerken. Dertien hobbykunstenaars stellen er hun aquarellen, tekeningen, olieverfwerken en pastels tentoon. Als voorzitter van de cultuurraad mocht Marc Daneels de expositie inleiden. De muzikale noot werd verzorgd door Comme chez Sax onder de leiding van Eric De Vis.

Met de expositie willen de cultuurraad en het gemeentebestuur zowel het artistieke als het socio-culturele gebeuren in de gemeente tegemoetkomen, vooruithelpen en stimuleren. Ook beogen zij zo lokale creatievelingen samen te brengen en het publiek de gelegenheid te bieden kennis te maken met plaatselijk verborgen talent. Een bijzonder dankwoord was dan ook bestemd voor de initiatiefnemer van deze tentoonstelling Paul Temmermans.
 
De deelnemende hobbyisten zijn  Alphonse Deglas, Chris Chiau, Isabelle Demel, Josette Leffondre, Margot Pirrera, Marianne Van Herreweghe, Mary Jorine, Monique Geeroms, Patrick Van Eesbeek, Paul Temmerman, Sophie Pireaux, Vivian Vanaert en Walter Kiszka.
 
De tentoonstelling is zowel zaterdag 25 als zondag 26 september doorlopend open van 10 tot 18 u. Op kermismaandag is de expo-ruimte toegankelijk van 14 tot 18u. Vanaf 16u worden de bezoekers die dag overigens ook getrakteerd op taart en koffie. Wie zijn naam achterlaat in de daartoe bestemde urne kan als tombolawinnaar uit de bus komen. Benevens een geldprijs geschonken door de organisatoren zijn er ook tentoongestelde creaties te winnen.
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief