HERNE - Ontmoetingsnamiddag in het teken van thuiszorg

C21

HERNE - Ontmoetingsnamiddag in het teken van thuiszorg

Gilden_zorgennetwerk_najaar_2010_-_deschuyffeleer__24_
Voorzitter Richard Vanhamme en de overige leden van de stuurgroep: Firmin Temmerman, Felicien Van Schepdael, Gaston Smeets, Walter Huybrecht, Alexis Suenens, Jeroom Wellemans, Jean De Troch en Pierre Dedobbeleer samen met Lieve Belmans, educatief medewerker van Ons Zorgnetwerk - © Deschuyffeleer.
 
Gilden_zorgennetwerk_najaar_2010_-_deschuyffeleer__9_
Lieve Belmans, educatief medewerker van Ons Zorgnetwerk
 
Gilden_zorgennetwerk_najaar_2010_-_deschuyffeleer__11_
 
Gilden_zorgennetwerk_najaar_2010_-_deschuyffeleer__20_
 

De nazomerse ontmoetingsnamiddag voor de 60-plussers van de Landelijke Gilden Senioren Pajottenland in De Egelantier groeide ook ditmaal uit tot een succesvol initiatief. Zo’n 100-tal genodigden schreven zich in voor de bijeenkomst waarbij de voordracht over thuiszorg en mantelzorg van Lieve Belmans centraal stond.

Naast het aangenaam knabbel- en babbelgedeelte werd ook met volle teugen genoten van het vormingsgedeelte.  Lieve Belmans, educatief medewerker van Ons Zorgnetwerk zette het hoe, wat en waarom van het zorgnetwerk voor senioren in de schijnwerper.
 
“Het zorgnetwerk in het algemeen stelt zich tot doel de senioren te ondersteunen om hen langer en in goede leefomstandigheden in hun thuissituatie te behouden. Een mantelzorger, al is zijn statuut vrij onduidelijk, is hierbij heel vaak een onontbeerlijke hoeksteen”, aldus Lieve Belmans.
 
Vijf Vlaamse mantelzorgverenigingen staan mantelzorgers bij met raad en daad. De Werkgroep Thuisverzorgers vzw, Ziekenzorg, Steunpunt Thuiszorg, Ondersteuning in de Thuiszorg en Ons Zorgnetwerk bundelen hun krachten en bieden hoofdzakelijk praktische hulp. De verenigingen hebben dan ook een belangrijke doorverwijsfunctie naar andere ondersteunende diensten. “Mensen die familiale hulp zoeken, weten vaak niet hoe ze eigenlijk een passende dienst kunnen contacteren. Als mantelzorgvereniging kunnen we die mensen wegwijs maken”, aldus Lieve Belmans.
 
Om het geheel enigszins op een luchtige noot en met wat animo af te ronden werden de aanwezigen getrakteerd op een heuse kwis. Wie de juiste antwoorden op een tiental actualiteitsvragen wist te geven mocht dan ook zijn keuze maken uit een resem uitgestalde natura-prijzen waarbij de typische bierkorf niet ontbrak. Uiteraard was voor het merendeel van de aanwezigen deelnemen belangrijker was dan winnen.
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief