HERNE - Luc Bohez boeit schoolkinderen.

C21

HERNE - Luc Bohez boeit schoolkinderen.

Tentoonstelling_luc_bohez_okt_2010_-_deschuyffeleer__7_
Luc Bohez te gast in het Cultureel centrum van Herne. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Tentoonstelling_luc_bohez_okt_2010_-_deschuyffeleer__5_
De klas van meester Hugo Blaton op bezoek bij Luc Bohez © Deschuyffeleer
 
Tentoonstelling_luc_bohez_okt_2010_-_deschuyffeleer__9_
Ook de klas van Juf Nathalie was in haar nopjes - © Deschuyffeleer
 
Tentoonstelling_luc_bohez_okt_2010_-_deschuyffeleer__3_
Foto's © Deschuyffeleer
 

Tijdens het fairtrade-weekend was op uitnodiging van het gemeentebestuur en de cultuurraad de  “Pajottenland tentoonstelling” van fotograaf Luc Bohez te gast in het Socio-cultureel Centrum.

De bezoeker werd er getrakteerd op een waaier aan foto’s, allen met het Pajottenlandschap als gemene noemer. “Op mijn zestigste begon ik het Pajottenland van her naar der te doorkruisen telkens in het gezelschap van mijn fototoestel. Hoe meer ik doolde, hoe meer moois ik zag en hoe meer de drang in mij opborrelde om een beeld van al dat moois te vereeuwigen en fotografisch vast te leggen”. Intussen is Luc Bohez  daadwerkelijk een Pajottenlandschap-fotograaf bij uitstek geworden.
 
Ook de schoolkinderen kregen de mogelijkheid om met de ogen van Bohez hun eigen woonomgeving beter te leren kennen en te waarderen.  Een holle weg is Bohez zijn Grand Canyon, een glooiend akkerland zijn Toscanië en een uitgeholde wilg zijn Zwarte Woud.  De leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool De Bloesem met meester Hugo Blaton op kop genoten dan ook met volle teugen.
 
Ook de cultuurbeleidscoördinator Sarah Copriau vond de gezonde interesse vanwege de jonge kinderen een stap in de goede richting. “Pajotten lopen niet zo te koop met de troeven van hun mooie streek en daar mag gerust wat aan gedaan worden”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief