HERNE - Dynamic Karate Cup

C21

HERNE - Dynamic Karate Cup

Dsc04823
Karateclub Shotokan Herne - Foto KOS
 
Thomas_en_marieke
Thomas Bilterys en Marieke Vine mogen op 24 oktober uitkomen in het Belgisch kampioenschap. Foto KOS
 

Op zondag 7 november organiseert karateclub Shotokan Herne in haar thuisbasis de Hernekouter de tweede editie van de nationale karatewedstrijd Dynamic Karate Cup. Dit nieuw jaarlijks treffen, waarbij het dynamisch aspect van karate in de verf wordt gezet, staat open voor alle categorieën. Er zijn wedstrijden zowel individueel als in ploegverband in kata (stijloefeningen) en in kumite (gevecht). Nieuw is wel de onderverdeling volgens de lichaamslengte van de kamper en niet langer volgens het gewicht. Dit maakt de gevechten veel evenwichtiger. “De Dynamic Karate Cup hoopt in te spelen op de toenemende vraag van vooral jonge karateka's om aan wedstrijden te kunnen deelnemen”, aldus Luc De Smet.

Het gaat Shotokan Herne overigens voor de wind. Tijdens het jongste Vlaams kampioenschap in Wachtebeke scoorde de club voortreffelijk. Zo werden de opmerkelijke prestaties van de beloftevolle karateka's beloond met een bronzen medaille voor Marieke Vine in kata.

Samen met Thomas Bilterys behoort ook Marieke Vine tot het selecte clubje van de acht beste karateka's van Vlaanderen die op zondag 24 oktober in de sporthal Lange Munte in Kortrijk mogen uitkomen in het Belgisch kampioenschap van de Japan Karate Association (JKA).
 
Het Shotokan-succes is mede te danken aan de totale inzet van clubverantwoordelijke en hoofdtrainer Patrick Maelstaf (3de dan zwarte gordel) bijgestaan door de hulptrainers Katrien Verbeke (2de dan), Didier Van Heymbeek (2de dan) en Luc De Smet (1ste Dan).
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief