HERNE – Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE – Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

Klein_en_groot_nieuws_uit_herne
Repro Deschuyffeleer
 

Definitief rooilijnplan voor fietspad
Na het openbaar onderzoek en het advies van de Gecoro stelde de gemeenteraad thans het rooilijnplan in de Van Cauwenberghelaan tussen de Broekstraat en de Lindestraat en in het aansluitend gedeelte van de Lindestraat voor de aanleg van een fietspad tussen het centrum en Kokejane definitief vast. Ook het daarmee gepaard gaande onteigeningsplan en de tabel der grondinnemingen werden in dezelfde zin definitief vastgelegd.

RUP zonevreemde woningen
Het gemeentebestuur wil werk maken van de rechtszekerheid en de ontwikkelingsmogelijkheden voor de resterende zonevreemde woningen via de opmaak van een ontwerp van bijzonder gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). De gemeenteraad keurde in die zin het uitschrijven van een overheidsopdracht goed. De bestaande wetgeving zal als vertrekbasis dienen doch zal op basis van het specifiek ruimtelijk kader verder verfijnd dienen te worden. Hierbij zal uitgegaan worden van de gewenste ruimtelijke structuur zoals vermeld in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS). De opmaak van een dergelijk RUP was overigens reeds optioneel vermeld in het richtinggevend gedeelte van het GRS.
 
RUP bedrijventerrein Scheibeek
De gemeenteraad kon zich vinden in het uitschrijven van een overheidsopdracht voor de opmaak van een ontwerp van bijzonder gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) rond de inplanting van een lokaal bedrijventerrein aan Scheibeek. 
De gemeente wil er alleszins op een gestructureerde wijze een lokaal bedrijventerrein met een oppervlakte van nagenoeg 5 ha realiseren. De zone wordt voorbestemd voor lokaal verzorgende bedrijven uit de gemeente die zich nu of later wensen te herlokaliseren en voor lokale bedrijven die in een ambachtszone wensen op te starten. 
Uit de analyse over de gewenste economische structuur zoals weergegeven in het richtinggevend gedeelte van het GRS komt de site ten noorden van het hoofddorp en aansluitend op de reeds bestaande bedrijvenzone in de Scheibeekstraat als enige geschikte locatie naar voren. Deze locatie is overigens ook reeds goed ontsloten.
 
Tweede parkeerplaats voor gehandicapten 
Er komt een tweede parkeerplaats voor voertuigen van mensen met een handicap op de parking nabij de toegang van het gemeentehuis. De twee parkeerplaatsen zullen voortaan ook  meer afdoend gesignaleerd worden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief