HERNE - “Life Goes on”

C21

HERNE - “Life Goes on”

Editiepajot_herne_live_goes_on_101_foto_deschuyffeleer
Foto's © Deschuyffeleer
 
Ricour-_naert_nieuwjaarsontvangst_jan_2011
Fotocollage © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herne_gelauwerden_nieuwjaar_102_fotocollage_deschuyffeleer
Fotocollage © Deschuyffeleer
 
Dsc00152
Ontvangst gemeentepersoneel Herne - © Deschuyffeleer
 

Op de nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentepersoneel waren dit jaar voor de eerste keer ook de werknemers van de OCMW-diensten aanwezig.  Als leidraad voor zijn toespraak koos burgemeester Kris Poelaert voor ‘Live goes on - Het leven gaat door’.  Zo was 2010 niet alleen een jaar van  samen-gedeelde vreugde, maar ook van samen-gedeelde kommer en verdriet. Met de wateroverlast van donderdag en vrijdag in het achterhoofd helemaal geen holle woorden.

Voor hun jarenlange staat van diensten waren er een attentie voor Eric Wageman. Hij mag voortaan genieten van een welverdiend pensioen. Nico Vanderlinden verkoos terug het zelfstandig statuut op te nemen en werd als verantwoordelijke voor grondgebiedzaken vervangen door nieuwkomer Elleen Lambrechts. Dat Nico de gemeente nauw aan het hart blijft dragen bewijst zijn vrijwillige bijdrage tijdens de laatste rampdagen. Met Sarah Copriau kreeg Herne er nu ook een halftijdse cultuurfunctionaris bij. Zij torst mede het gewicht voor het opzetten van de viering van het feestjaar 800 jaar Herne. Nog een nieuwkomer die in een oprechte welkom mocht delen is korpschef van de lokale politie Marc Hellinckx. Jos Durant kreeg voor zijn 25 jaar trouwe dienst een eervolle vermelding.
De recente viering op het provinciehuis in Leuven voor het 40 jaar politiek engagement van Nestor Cochez genoot eveneens de nodige aandacht. “40 jaar politiek overtuigd en verdienstelijk zijn verdient meer dan een bloempje. Hoe meer jaren van inzet hoe groter mijn waardering”, aldus de burgemeester.
Tijdens de bijeenkomst nam ook de gemeentesecretaris Ann Naert de gelegenheid te baat om op haar beurt de gemeentelijke familie te feliciteren voor de inzet en de kwaliteit van de dienstverlening. Tijdens het voorbije jaar was er feest met Bunny, was er overvloed aan werk met de sneeuw en niet in het minst was het alle hens aan dek voor het gevecht met het water. Tussenin hielden de gemeentelijke besturen een beleidsdag 2020. “Ook hier werd met geen losse flodders geschoten”, hield de waarnemende secretaris voor. “Vanaf morgen gaan we met ons allen aan de slag om met goed doordachte aanpassingen van onze interne organisatie samen met een geloof in de mogelijkheden van iedereen om onze doelstellingen te bereiken”, aldus een gedreven secretaris.
Ook voor het OCMW-personeel was het uit de mond van voorzitter Carina Ricour alleen maar lof en waardering  geblazen. “De dagdagelijkse inzet in de dagdagelijkse taken was dit jaar buitengewoon”, gaf zij aan. “ Zoals de vooruitzichten er thans voorstaan kunnen de OCMW-diensten reeds in de loop van het nieuwe jaar hun intrek nemen in het Dominikanessencomplex. Door te beschikken over meer ruimte kunnen onze diensten alleen nog beter functioneren”, besloot de voorzitter.
Met een feestelijke dis en een veelinhoudende ‘life goes on’ werd 2011, het feestjaar voor 800 jaar Herne,  de ganse gemeentelijke familie het allerbeste toegewenst. Het glas werd dan ook geheven op een droog jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief