HERNE - Feestzegel beschikbaar

C21

HERNE - Feestzegel beschikbaar

Postzegel_aankondiging_deschuyffeleer
Collage © Deschuyffeleer
 

In het kader van de viering van het officieel 800-jarig bestaan van Herne is thans de feestpostzegel beschikbaar. Met de uitgifte wil het gemeentebestuur er het bijzonder feestjaar mee promoten. De gelegenheidspostzegel, slechts beschikbaar in een beperkte oplage aan de balie in het gemeentehuis, kost 1 euro.

De uitgifte van de postzegel is één van de drie hoofdfestiviteiten van januari voor de viering van 800 jaar Herne. Na de grootse nieuwjaarsreceptie in open lucht komt er nu nog op het eind van de maand de inhuldiging van de nieuwe naam Peter Naghel voor de gemeentelijke openbare bibliotheek aan.
De postzegel is andermaal een ontwerp van illustrator en graficus Lars Lambrecht uit Gooik geworden. Lars is overigens ook de ontwerper van de virtuele Hernse inwoner Jules Kwadrant. Zijn grappig landelijk figuurtje sloot indertijd het beste aan bij wat de gemeente voor ogen had bij het uitschrijven van de wedstrijd. De 29-jarige illustrator is dan ook niet van de minste in zijn branche. Zo won hij ook reeds de cartoonwedstrijd van het weekblad Humo over 75 jaar Chiro.
Naast de gemeentenaam en 800 jaar bevat de feestzegel op de achtergrond ook het zegel van de gemeente. De in de verte opduikende, majestueuze  en duidelijk herkenbare kerktoren in zijn groen tintje staat overigens voor het landelijke, heuvelachtig en idyllisch Pajots karakter van de gemeente.
De balie in het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8u30 tot 12u, op dinsdagavond ook van 18u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 11u30.
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief