HERNE - De Vrijheid viert kampioenen en keizer

C21

HERNE - De Vrijheid viert kampioenen en keizer

Kampioenenviering_de__vrijheid_duivenbond_-_deschuyffeleer_jan_2011__15_
Kampioenen- en keizerviering 2011 - foto's © Deschuyffeleer
 
Kampioenenviering_de__vrijheid_duivenbond_-_deschuyffeleer_jan_2011__18_
De kampioenen op Noyon en Quiévrain samen met keizer Joris Devos - © Deschuyffeleer
 
Kampioenenviering_de__vrijheid_duivenbond_-_deschuyffeleer_jan_2011__20_
de kampioenen "asduiven" - © Deschuyffeleer
 
Kampioenenviering_de__vrijheid_duivenbond_-_deschuyffeleer_jan_2011__22_
Keizer Joris Devos samen met de voorzitter van De Vrijheid Anja Denis
 
Kampioenenviering_de__vrijheid_duivenbond_-_deschuyffeleer_jan_2011__6_
Vader en dochter Denis met een duivenjong uit de bonverkoop - © Deschuyffeleer
 

Bestuur en leden van de duivenbond De Vrijheid met thuisbasis het café Bij Latjes aan het station gaven elkaar  afspraak in de Katholieke Kring voor de viering van de kampioenen van het voorbije jaar. Het gezellig samenzijn hield twee luiken in.

Voor het smakelijk feestbanket en tussenin een leuke babbel tekenden dertig enthousiaste duivenmelkers al dan niet vergezeld van hun partners in. “Het aantal actieve duivenspelers bij onze bond blijft de laatste jaren vrij constant. Wat wel fors aangroeit is het aantal deelnemers aan onze jaarlijkse kampioenenviering. Daarom waren wij dit jaar genoodzaakt een ruimere locatie aan te spreken”, stelt de 33-jarige voorzitster Anja Denis. Als jonge dame  in deze hoofdzakelijk mannenwereld is zij als voorzitster toch wel een unicum. Zij kent dan ook al vrij aardig het klappen van de zweep in de duivensport.   
Het ontstaan van De Vrijheid gaat terug naar 1927. Vanaf half maart tot half oktober gaat de volledige concentratie van de leden uit naar de ‘concours’. De Vrijheid vliegt vooral op de twee populaire losplaatsen Noyon en Quiévrain.
In de late namiddag werd dan overgegaan tot de uitreiking van de kampioenenprijzen. De aanwezige kampioenen werden op passende wijze gehuldigd en mochten naast een beker of een aandenken ook een omslag met klinkende munt ontvangen.  
Op Noyon kreeg Frans Cornet als 3de algemeen kampioen de beker en de felicitaties. Jonny Debekker werd    2de algemeen kampioen. Voor de derde keer op rij werd Joris Devos uit de Donkaertstraat de absolute nummer 1 met 71 punten. Hij mag dan ook voortaan de keizerstitel dragen.
Voor Quiévrain werd het podium ingenomen door Evarist Verhasselt op de derde plaats en het duo Anja Denis en vader Frans op de tweede stek. De hoogste onderscheiding ging hier naar het duo Roger Maes en kleinzoon Nico uit Herfelingen.
De winnaars van het kampioenschap ‘asduiven’ waren bij de oude duiven Joris Devos en bij de jaarlingen Jonny Debekker. De prijs bij de jonge duiven was hier weggelegd voor Frans Cornet.
Om de viering af te ronden was er dan de bonverkoop. Met veel animo en suspens wisselden zo 15 duiven of toekomstige duiven van eigenaar. Een topprijs van 50 euro werd geboden voor een duivenjong uit de til van Gaston Vranx uit Edingen.  Dankzij de bonverkoop is de clubkas zo’n 500 euro rijker.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief