HERNE - Langoren voorzien groots feest voor Bunny

C21

HERNE - Langoren voorzien groots feest voor Bunny

Eerste_vegadering_inhaling_bunny_15_feb
Eerste vergadering voor de inhaling van Bunny. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_haalt_bunny_binnen1__8_
....In de finaleronde haalde Herne het uiteindelijk nipt van Dilbeek en Grimbergen. Het waren de 680 sms-jes van het publiek die de spannende driestrijd deed kantelen in het voordeel van de gemeente van het Groene Kwadrant - Archieffoto Deschuyffeleer
 

De Langoren van Herfelingen maken zich stilaan op voor het inhalen van konijn Bunny op zaterdag 30 april. Het imposante kunstwerk was de inzet van de provinciale wedstrijd ‘Kunst op Komst’ van vorig jaar, die overigens glansrijk door Herne werd gewonnen voor Dilbeek en Grimbergen. Het beeld  krijgt dan ook zijn voorgehouden inplanting onder een linde op een pleintje in de schaduw van de kerk.  

Van deze unieke gebeurtenis wil het gelegenheidscomité een echt volksfeest maken dat stellig op het palmares van de activiteiten rond de viering van ‘800 jaar Herne’ moet prijken. “Tijdens onze eerste vergadering werden  de pro’s en de contra’s van een resem voorgehouden activiteiten afgewogen”, vertelt Marie-Louise Devriese.  Als cultuurschepen vormt zij de schakel tussen de talrijke deelnemende dorpsverenigingen en het gemeentebestuur.
Zo staat al vast dat de inhuldiging van Bunny mag rekenen op de enthousiaste medewerking  van het haast voltallig Herfelings verenigingsleven. De Ware Vrienden, het KVLV, Ziekenzorg, De Landelijke Gilde, Okra, de Hadosingers, Zonnestraal, de schoolgemeenschap, de Rasbeekspurters, de Smurfen, het Waanzinnig Weekendcomité en nog anderen staan nu al te popelen om ook hun steentje te kunnen bijdragen aan het feestgebeuren.
In het schema van ‘alles kan en niets is definitief’ wordt toch reeds één en ander naar voren geschoven. Zo zal de tekstschrijver van het Bunnylied Eddy Peremans samen met Kokher allicht zorgen voor de nodige schwung. Ook wordt gedacht aan een thema-wandelroute waarop van de  jonge Antwerpse kunstenaar Nicolas Baeyens niet alleen zijn 3 m grote Bunny als een momumentale hybride vorm van een konijn zal te bewonderen zijn maar ook nog een paar andere van zijn kunstwerken.
Het was gedeputeerde Elke Zelderloo  die destijds de uitslag  van de Bunnywedstrijd bekendmaakte tijdens het Radio-2 programma Middagpost. Ook zij zal dan ook aangesproken worden om samen met de dorpsgemeenschap van Herfelingen Bunny een feestelijk onthaal te bezorgen. Ook radiopresentator Thomas Van den Hoof zou worden aangetrokken om het feestgedruis wijd en zijd aan te kondigen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief