HERNE – Kaatsclub Kokejane sportploeg van het jaar

C21

HERNE – Kaatsclub Kokejane sportploeg van het jaar

Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__9_-_deschuyffeleer
Alle gelauwerden op een rij - foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__4_-_deschuyffeleer
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__5_-_deschuyffeleer
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__11_-_deschuyffeleer
Zij samen zorgden voor een sportrijk jaar - © Deschuyffeleer
 
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__1_-_deschuyffeleer
Eddy Peremans - © Deschuyffeleer
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__3_-_deschuyffeleer
Een attentie voor Germa, Luc, Patrick en Lucien
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__6_-_deschuyffeleer
Kaatsclub Kokejane sportploeg van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__7_-_deschuyffeleer
Maggy Van De Meerssche: sportvrouw van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__10_-_deschuyffeleer
Voor de belofte van het jaar badmintonspeelster Sarah van Den Eeden en tennisster Kelly Decrem - © Deschuyffeleer
 
Viering_sportlui_van_het_jaar__feb_2011__2_-_deschuyffeleer
Ook de kampioenen in de duivensport in de verschillende verenigingen werden gehuldigd. Een bijzondere vermelding voor keizer Joris Devos - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in De Hernekouter werden de sportprijzen voor het afgelopen jaar bekendgemaakt en uitgereikt. Geert Van Hassel, nieuwsanker bij Ring-TV, stond in voor de presentatie. KokHer-voorman Eddy Peremans doorspekte het geheel met eigengereide muzikale intermezzo’s.

Maggy Van De Meerssche van home Zonnestraal in Herfelingen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Het was de eerste keer dat deze prijs werd toegekend. Maggy nam voor de derde keer deel aan de Special Olympics Belgium in verschillende atletiekdisciplines. In de 400m snelwandelen behaalde zij de gouden medaille. Daarnaast wist zij ook nog beslag te leggen op de bronzen medaille op de 400m lopen en op de deelnemersmedaille in het verspringen. “Alhoewel Maggy intens werd voorbereid door het team kinesisten en fysiotherapeuten van Zonnestraal, dwong haar doorzettingsvermogen haar geregeld om tussendoor zelf nog wat te trainen rond de kerk van Herfelingen”, weet haar mentor Luc Heremans maar al te best.
 
Sportman van het jaar werd David Motte - wielrenner bij Terheyde Cycling Team -  die vorig jaar mocht pronken met 7 overwinningen in de schoot van de Vlaamse Wielerfederatie en er zich zo ontpopte tot een echte toprenner. Bovendien reed hij ook in Frankrijk La Marmotte uit, één der zwaarste cyclo-tochten in de wereld, met de beklimmingen van de col du Glandon, de col du Télégraphe, de col du Galibier, de col du Lauteret en met aankomst boven op Alpe D’Huez. Hij mocht er dan ook het gouden brevet voor in ontvangst nemen. De laureaat haalde het van handboogschutter Dirk Stalpaert en triatleet Stefan Vanaudenhove.
 
Voor de belofte van het jaar waren de 12-jarige kaatser Lars Godart, de 14-jarige badmintonspeelster Sarah van Den Eeden en de 14-jarige tennisster Kelly Decrem de genomineerden. Het was sportfunctionaris Franciska Dekens, draaischijf van de ganse organisatie, die laureate Sarah van Den Eede door toedoen van diens moeder in de bloemetjes mocht zetten. De beloftevolle speelster van badmintonclub Herne ontpopte zich afgelopen jaar tot een vedette in spe door in één seizoen twee klassementswijzigingen af te dwingen. Mede dank zij overwinningen in de nationale tornooien van Halle en Brasschaat klom zij van dames enkel D via C2 naar C1. Ook in deze klassementreeks behaalde Sarah al een resem halve finales en finales. In de schoot van haar club mocht zij eerder ook al de Gouden Pluim in ontvangst nemen.
 
Sportploeg van het jaar werd de kaatsploeg van de Handbalspelers van Kokejane, die zowel kampioen van Vlaanderen als kampioen van België werd in 3de nationale. Door haar sterke prestaties vorig jaar mag de ploeg van trainer-coach Geert Vandervelden zich dit seizoen trouwens stilaan beginnen opwarmen voor de competitie in 2de nationale. Hier waren de twee overige genomineerden de eerste herenploeg van badmintonclub Herne en de loopploeg van het gemeentepersoneel die in Edingen de overwinning behaalde in het Belgisch kampioenschap voor overheidsdiensten in de 5km.
 
De Prijs van de Sportverdienste ging naar wielerfanaten Hilda Servranckx voor haar 50 jaar trouw bestuurslidmaatschap van wielerclub De Markspurters en naar Roger Van Liefferinge voor zijn 30-jaar voorzitterschap van de St-Pietersspurters.
 
Ook de kampioenen in de duivensport in de verschillende verenigingen werden gehuldigd. Een bijzondere vermelding ging hierbij naar Joris Devos, die zich bij De Vrijheid tot keizer troonde.
 
Een attentie was er ook voor Germa, Luc, Patrick en Lucien, het personeel van de sporthal, voor hun niet aflatende inzet voor het onderhoud van de sporthal en omgeving.
       
                               
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 okt 2024

archief