HERNE - Kriek en Mattentochten ontvangen 139 wandelclubs

C21

HERNE - Kriek en Mattentochten ontvangen 139 wandelclubs

Kriek_en_mattentochten_2011_-_deschuyffeleer__4_
De Padstappers Geraardsbergen goed voor 228 deelnemers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2011_-_deschuyffeleer__3_
W.S.V. Edmont uit Zottegem tekent present met 154 deelnemers - 2de prijs - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_collage_stands_2011_-_2
De Marktrotters aan het werk - Collage Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_collage_stands_2011
De Marktrotters aan het werk - Collage Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2011_-_deschuyffeleer__17_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2011_-_deschuyffeleer__2_
Foto's © Deschuyffeleer
 

Eens te meer kan de wandelclub de Marktrotters terugblikken op geslaagde Kriek- en Mattentaartentochten. Deze keer daagden zo’n 2600 wandelaars op. Naar voorzitter Jean-Marie Paduart een aanzienlijk aantal maar toch enigszins onder de verwachtingen. “Misschien hebben wij het impact van de carnavalviering in Ninove en de ietwat minder goede weersvoorspelling onderschat. Als wij de Nationale Wandeldag van vorig jaar niet meetellen stellen wij vast dat ons deelnemersveld zeker niet krimpt maar ook niet stijgt”, aldus de voorzitter. “Wij hebben vandaag wel 9 nieuwe leden mogen inschrijven. Dit bewijst dat de wandelaar onze inzet toch weet te waarderen.  De nieuwkomers brengen ons clubbestand op 197 leden”.

Met vertrek en aankomst in de sporthal de Hernekouter werden de stappers 7 verschillende routes gaande van 4 tot 42km aangeboden. Het domein Ter Rijst in Heikruis,  een mooi bebost landgoed met waterpartijen en een classicistisch kasteel, was allicht de meest aantrekkelijke locatie die samen met het natuurschoon van het Groene Kwadrant de tochten in het wereldje van de dappere stappers voorzagen van een excellente nasmaak.
De deelnemers vertegenwoordigden 139 verschillende wandelclubs waaronder Bassily, Zingem, Belsele-Sinaai, Waregem, Binche, Torhout, Oostende en Gembloux. Daarenboven bonden ook 675 wandelaars die bij geen enkele federatie waren aangesloten de wandelschoenen aan.   
De top 3 van de clubs met de grootste deelname werd aangevoerd door de Padstappers Geraardsbergen met 228 inschrijvingen. De tweede plaats was voor de W.S.V. Edmont uit Zottegem met 154 deelnemers. De derde stek was voor de organiserende club de Marktrotters, goed voor 135 inschrijvingen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief