HERNE - Lucien en Julie vieren goud

C21

HERNE - Lucien en Julie vieren goud

Lucien_en_julie_vieren_goud_8_april_2011__15_
Lucien en Julie - Gouden paar - Proficiat! - foto's © Deschuyffeleer
 
Dscf0606
8 april 1961 - © Deschuyffeleer
 
Lucien_en_julie_vieren_goud_8_april_2011__10_
Ouders, kinderen en kleinkinderen - © Deschuyffeleer
 
Lucien_en_julie_vieren_goud_8_april_2011__6_
Alle feestvierders - © Deschuyffeleer
 
Lucien_en_julie_vieren_goud_8_april_2011__4_
Boesmolen 17 - Foto © Deschuyffeleer
 

Vandaag juist 50 jaar geleden traden Lucien Lequeu en Julie Vandenneucker in het huwelijk. Deze heuglijke gebeurtenis vond plaats eerst op het gemeentehuis van Herne en daarna in de dekenale kerk. Eerste schepen Charles Maza sprak in de naam der wet en deken De Man gaf hen de christelijke zegen.

De twintigjarige soldaat Lucien Lequeu was gekazerneerd in het verre Duitse Westhoven nabij Keulen. Om zijn eenzame avonden wat in te kleden nam hij pen en papier en schreef een brief naar Julie. “Een nee  had ik, en wie weet een ja kon ik krijgen”, dacht soldaat Lucien. En inderdaad er kwam een antwoord.
“Tijdens mijn eerstvolgend verlof maakte ik mij op voor een bezoek aan het meisje van mijn dromen. Het was in de buurt van nieuwjaar 1957”, vertelt Lucien. “En eens te meer was de Boesmolen overstroomd. Dit had zo tot gevolg dat ik in mijn soldatenplunje voor Julie’s deur stond met natte voeten en een natte broek. Was het nu uit medeleven of uit sympathie, ik weet het niet … maar ik mocht naar binnen”. Na zijn dienstplicht volgde Lucien een opleiding als rijkswachter. Intussen waren zowel Julie als Lucien 4 jaar ouder. Op 8 april 1961 galmden hun bruiloftsklokken.  
Het parcours van de gouden jubilarissen liep over Etterbeek en Gaasbeek om dan toch terug te belanden in de Boesmolenstraat. Het gezin Lequeu-Vandenneucker kreeg een tweeling. Anne en Hilde werden geboren in 1965. Anne huwde Geert en samen kregen zij ook 2 meisjes. Lynn is nu 20 en Xenia is 14. Hilde viel op Chris en ook zij kregen 3 meisjes. Annelies is 19, Emilie is 15 en de jongste telg is Roselie. Zij is pas 12.
Van 1974 tot aan zijn pensionering in 1990 was Lucien eerste wachtmeester in de rijkswachtbrigade van Vollezele. Behalve fulltime huisvrouw en mama bracht Julie ook heel wat tijd door in de toenmalige feestzaal de Castel van Michel en Rosette.
Dat deze 50 jaar huwelijk niet ongemerkt zou voorbij gaan, daar zorgden niet alleen de familie voor. Ook de buren staken een handje toe. Slingers, lampions, ballons en andere attributen samen met   muziek, leute, hapjes en drank maken van deze dag  allicht zowel voor de jubilarissen als voor de talrijke opgekomen feestvierders een dag om niet zo vlug te vergeten.
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief