HERNE - Plantenruilbeurs, een groeiend initiatief

C21

HERNE - Plantenruilbeurs, een groeiend initiatief

Plantenruilbeurs_april_2011_-_deschuyffeleer__1_
Plantenruilbeurs met een stralende zon - Foto's © Deschuyffeleer
 
Plantenruilbeurs_april_2011_-_deschuyffeleer__2_
... ook goede raad was gratis en voor niets - © Deschuyffeleer
 
Plantenruilbeurs_april_2011_-_deschuyffeleer__3_
Foto © Deschuyffeleer
 
Plantenruilbeurs_april_2011_-_deschuyffeleer__4_
Philippe Lauwers, bestuurslid Landelijke Gilden Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 

Ook de tweede editie van de plantenruilbeurs, een organisatie van de Landelijke Gilden van Herne, Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle, was een succes. Wat vorig jaar begon met een karig aantal deelnemers mocht dit jaar al bogen op 25 standjes met evenveel amateurtuiniers. Volgens Frans Vanden Bosch, één van de initiatiefnemers, reden genoeg om voet bij stuk te houden en het initatief verder uit te bouwen.

Kort na de middag was de tuin aan het parochielokaal in de Lindestraat de trefplaats voor iedereen met of zonder groene vingers. Volgens Frans Vanden Bosch was het aanbod helemaal niet zo banaal. De standhouders boden hun waar aan gaande van verschillende soorten druivelaars over een ruim assortiment van aardbeienplanten, geraniums, asters tot meiklokjes. Het aanbod was ook rijk aan een grote diversiteit aan bessenplanten en dat allemaal om te ruilen of gewoon voor zero euro.
“Het is de bedoeling om niet alleen de plantjes maar ook het initiatief te laten groeien”,  meent ook Philippe Lauwers, bestuurslid van de Landelijke Gilden. “ Wij zijn steevast van plan om onze onderneming verder te zetten. Zeker is dat wij ook volgend jaar terug een beroep zullen doen op alle amateurtuiniers en dat wel op de tweede zaterdag van april”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief