Dames FC HERNE spelen kampioen

C21

Dames FC HERNE spelen kampioen

Fc_herne_damesvoetbal_laatste_match_-_deschuyffeleer__13_
Damesploeg FC Herne met Gert Debast - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_damesvoetbal_laatste_match_-_deschuyffeleer__2_
De ploeg met voorzitter Yves Reygaerts - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_damesvoetbal_laatste_match_-_deschuyffeleer__4_
Voorzitter Reygaerts samen met ploegverantwoordelijke Patricia Chrispeels en afgevaardigde Nancy De Paepe - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_damesvoetbal_laatste_match_-_deschuyffeleer__21_
 
Fc_herne_damesvoetbal_laatste_match_-_deschuyffeleer__43_
Ambiance verzekerd - © Deschuyffeleer
 

De  vrouwelijke voetbalsterren van FC Herne hebben hun kampioenstitel in 2de Provinciale op zak. In de laatste match van het seizoen en op eigen terrein versloegen zij  zonder al te veel tegenstand Veldkanteva’s Grimbergen met 3-0. Daarmee rijfden zij hun 18de overwinning binnen. Tijdens het seizoen werden zij slechts drie keer overwonnen en één keer was het gelijkspel.

De ploeg van trainer Gert Debast kon uiteraard rekenen op veel steun van het publiek. Zo gaf een ruime delegatie van The Robins, een Herfelingse popgroep uit de jaren ’60 van op de kantlijn een muzikale ode bij ieder topmoment. Daar bleef het uiteraard niet bij. “Een kampioenstitel dat moet gevierd worden” was dan ook de mening van voorzitter Yves Reygaerts.
Met een kern afkomstig uit FC Galmaarden ontstond 3 jaar geleden het fonkelnieuw wit-groene damesteam van FC Herne. Zoals iedere andere nieuwkomer startten ook de Hernse dames in tweede provinciale. Het eerste seizoen legde geen windeieren. Met een derde plaats was meteen ook de overgang naar eerste provinciale beklonken. “Niet meteen met onze volle goesting”, herinnert afgevaardigde Nancy De Paepe zich nog. “Wij wisten immers dat 6 speelsters andere horizonten gingen opzoeken. Sanne Meerts en Leen Plateau gingen naar nationaal en 4 andere speelsters kozen voor een andere club”.
De kennismaking met eerste provinciaal was niet om naar huis over te schrijven en resulteerde in een terugkeer naar de tweede klasse. “Alhoewel onze dames er een voorlaatste plaats aan overhielden, toch is dat jaar van een grote betekenis geweest. Naast het opdoen van ervaring zijn wij er technisch sterker uit gekomen en vooral onze teamspirit heeft er baat bij gehad”, aldus ploegverantwoordelijke Patricia Chrispeels. “Aangezien wij van bij het begin vrede namen met de rol van de verliezer konden wij ons vooral bezig houden met het zoeken naar nieuwe en passende speelsters. Samen met trainer Gert De Bast hebben wij dan stap voor stap onze nieuwe ploeg opgebouwd. Blijkbaar is ons dat goed gelukt”.
Al van bij het begin was het seizoen 2010-2011 een voltreffer. Genappe, Weerde en Féminin Woluwé (Whitestar) waren dan wel geduchte tegenstrevers, toch konden zij Herne met kapitein Sandra Van der Linden niet van de top weghouden.
“Iemand van de 22 actieve speelsters speciaal in de kijker zetten is zo goed als onbegonnen werk” zegt trainer Gert De Bast. “Allen samen hebben zij gewerkt aan die 55 behaalde punten. Zonder afbreuk te maken aan de verdienste van de 21 andere speelsters zou ik toch Christine Van Geel willen vooropstellen. Met haar 49 jaar draagt zij samen met de 15-jarige Laura Van Bosterhaut de titel van topscoorster. Ook vandaag was zij goed voor 2 van de 3 doelpunten.”
“Voor onze terugkeer naar eerste provinciale zijn wij helemaal niet bevreesd” weten zowel Patricia als Nancy. “De kaarten liggen nu helemaal anders dan 2 jaar geleden. Het bestuur, de trainer, de spelers, het publiek en wijzelf zijn er ditmaal helemaal klaar voor”.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief