HERNE – Beresterke Jordy Vermeire finisht solo

C21

HERNE – Beresterke Jordy Vermeire finisht solo

Koers_herfelingen_april_2011-_deschuyffeleer__23_
Winnaar Jordy Vermeire - Foto's © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2011-_deschuyffeleer__7_
Aan de start 81 junioren voor een parcours van 98 km - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2011-_deschuyffeleer__10_
De renners tijdens één van de eerste ronden - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2011-_deschuyffeleer__25_
Spurt voor de 3de plaats met een overwinning van Ken Van Isterbeek - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2011-_deschuyffeleer__27_
Pelotonsspurt voor de 11de plaats - winnaar werd Falko De Backer - © Deschuyffeleer
 
Collage_1ste_en_3de_plaats_
Winnaar Jordy Vermeire en beste streekrenner Ken Van Isterbeek van Pepingen - © Deschuyffeleer
 

Met 81 juniors bij het vertrek voor hun 19de Grote Prijs mochten de organisatoren van wielerclub De Smurfen uit Herfelingen zich andermaal flink in de handen wrijven. Onder de deelnemers ditmaal geen resem Antwerpse en Limburgse renners maar wel een meute van 21 Noren. De renners kregen een pittig parcours van 7 km langs Heikruis voorgeschoteld dat 14 keer diende afgelegd.

Tegen Jordy Vermeire uit het West-Vlaamse Landegem bleek helemaal geen kruid opgewassen. Hij zette de wervelende wedstrijd volledig naar zijn hand en finishte met 17 sec voorsprong op zijn naaste concurrent Sander Van Dingenen uit Vosselaar. Ken Van Isterbeek uit Pepingen regelde het achtervolgend groepje voor de derde stek. Hij mocht dan ook de beker voor de beste streekrenner in ontvangst nemen.
 
Het waren onder meer Jonas Goemaere, Tijs Delbaere, Kjartan Andreassen (No) en Ide De Clercq die in het eerste wedstrijdgedeelte geregeld de aanvalstrom roffelden. Het peloton liet echter niet betijen en halfwedstrijd waren de pelotonsgelederen opnieuw gesloten.
 
In de elfde ronde schudde de toekomstige winnaar Jordy Vermeire een eerste keer krachtig aan de boom. Met een splijtende demarrage ging hij solo zijn kans. Een achtervolgend groepje met Bjorn Strand (No), Sander Van Dingenen en Dante Verlee hield de vluchter evenwel kort in het vizier. Uiteindelijk kon enkel Sander Van Dingenen op het einde van de twaalfde ronde zijn treintje aanhaken bij locomotief Jordy Vermeire.
 
In de finale bouwde het kopduo stelselmatig zijn voorsprong uit. In de laatste ronde moest ook Sander Van Dingenen zwichten voor de overmacht van veldrijder Jordy Vermeire die op zijn eerste seizoensoverwinning op de weg afstevende. “Ondanks ik pas sinds enkele weken voluit op de weg uitkom, voelde ik mij vandaag bijzonder sterk. Ik hou van alleen rijden. Toch was de steun van Sander Van Dingenen bijzonder welgekomen”.
 
Streek- en Cureghemrenner Ken Van Isterbeek bracht met zijn derde plaats de bevestiging van zijn regelmatig presteren. Zo fietste hij zich de voorbije weken geregeld in de prijzen en kan hij nu beginnen uit te kijken naar zijn eerste overwinning.
 
De wedstrijd werd tijdens de laatste ronde nog ontsierd door de zware valpartij van Cedric Smet uit Kruibeke. Op de Assesteenweg schoof hij in volle bergaf van in het midden van de rijbaan met zijn hoofd tot tegen de straatboord. Zijn valhelm behoedde hem alleszins voor zware verwondingen. Hij werd door de begeleidende hulpdiensten afgevoerd naar het ziekenhuis in Halle met een gapende wonde aan de elleboog en schaafwonden over het ganse lichaam.  
 
    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief