HERNE - Wegdek in Centrum aan herstelling toe

C21

HERNE - Wegdek in Centrum aan herstelling toe

Dsc01558
 

Het gemeentebestuur van Herne kaart bij de aannemer andermaal de slechte toestand van het kasseienwegdek in het Centrum aan. Het bestuur dringt aan op een snelle, degelijke en vooral veilige oplossing.

In het kader van uit te voeren herstellingswerken bracht  het Hernse gemeentebestuur samen met de aannemer een plaatsbezoek. Voor enkele jaren dienden reeds herstellingen uitgevoerd maar tal van mozaïekkeien komen nu terug los te liggen. 
 
De aannemer stelt voor de straatkeien op te breken en te vervangen door een asfaltlaag. Deze oplossing maakt, althans volgens het bestuur, evenwel een inbreuk uit op de uitstraling van het plein en het specifiek karakter van het dorpscentrum en kan als dusdanig niet worden aanvaard.
 
“Gezien het reële gevaar dat de losliggende wegbekleding voor vooral de fietsers en de voetgangers oplevert werd de aannemer dringend verzocht om minstens stabiliserende maatregelen te treffen zodat alleszins de veiligheid wordt verzekerd in afwachting van een definitieve en adequate oplossing”, aldus burgemeester Kris Poelaert.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief