EDINGEN - Jozef Kips en Victorine Roosens zijn beiden 101 jaar

C21

EDINGEN - Jozef Kips en Victorine Roosens zijn beiden 101 jaar

Viering_101_jarigen_in_st-niklaas_edingen_-___deschuyffeleer__10_
Op 11 mei 1910 werd Jozef Kips in Wachtebeke nabij Zelzate geboren - Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_101_jarigen_in_st-niklaas_edingen_-___deschuyffeleer__12_
Namens het stadsbestuur en het OCMW mochten eerst-schepen Jean-Marie Deville, schepen Josiane Gillaer, de OCMW-voorzitter Jean Yves Sturbois samen met de welgemeende felicitaties de traditionele geschenken overhandigen - © Deschuyffeleer
 
Viering_101_jarigen_in_st-niklaas_edingen_-___deschuyffeleer__4_
Koffie en gebak van het huis voor iedereen - © Deschuyffeleer
 

Jozef Kips en Victorine Roosens werden in het rusthuis St-Niklaas gevierd voor hun 101ste verjaardag.

Op 11 mei 1910 werd in Wachtebeke nabij Zelzate Jozef Kips geboren. Hij was nummer 4 in een rij van 9 kinderen. Op zijn vijftiende verliet de ganse familie Kips Wachtebeke. “Sindsdien”, herinnert Jozef zich, “heb ik een beetje overal gewoond en gewerkt”. Hij was metser van beroep en tot voor een vijftal jaar  woonde hij in Lettelingen. Nu is hij een permanente bewoner van het rusthuis. “Jozef is voor zijn 101 jaar nog heel pienter. Alleen het gehoor speelt hem parten”, vertelt zijn lievelingsverpleegster Christine De Mil.   
Jozef is niet de enige Vlaamse bewoner van het rusthuis. “‘Men mag niet vergeten”, vertelt Christine “dat Edingen vroeger een beetje was zoals hartje-Brussel. In iedere zin vielen een paar woorden Frans, een paar woorden Vlaams en dan nog een paar woorden waarvan de oorsprong tussen beiden  moest gezocht worden. Jozef behoort nog tot die haast vergane generatie”.
Het rusthuis telt overigens nog een 101-jarige bewoonster. Victorine Roosens werd geboren op 4 mei 1910 in Denderwindeke en heeft altijd in de Lindestraat in Herne gewoond. Victorine is ongehuwd gebleven en zorgde jaar in jaar uit voor haar ouders. Victorine is jammer genoeg niet meer in staat om zich alleen te beredden. Dementie en bedlegerigheid zijn haar dan ook niet voorbijgegaan.

Namens het stadsbestuur en het OCMW mochten eerste-schepen Jean-Marie Deville, schepen Josiane Gillaer, de OCMW-voorzitter Jean Yves Sturbois samen met de welgemeende felicitaties de traditionele geschenken overhandigen. Op de deuntjes van het straatorgel van Michel Bultereijs mocht Jozef samen met gans het gezelschap mee genieten van koffie en gebak van het huis

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief