HERNE - De kartuizertrilogie met bier, kaas en koekjes

C21

HERNE - De kartuizertrilogie met bier, kaas en koekjes

Kartuizertrilogie_egelantier_mei_2011_-_deschuyffeleer__8_
Voorstelling van de kartuizertrilogie - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kartuizertrilogie_egelantier_mei_2011_-_deschuyffeleer__11_
Burgemeester Kris Poelaert toast met Tania Stadsbader, de kersverse project manager van Pajottenland+ - © Deschuyffeleer
 
Kartuizertrilogie_egelantier_mei_2011_-_deschuyffeleer__13_
Wilfried en Guido Vierendeel samen met zoon Reinout - © Deschuyffeleer
 
Kartuizertrilogie_egelantier_mei_2011_-_deschuyffeleer__7_
Foto © Deschuyffeleer
 
Kartuizertrilogie_egelantier_mei_2011_-_deschuyffeleer__5_
De kartuizertrilogie van bier, kaas en koekjes - © Deschuyffeleer
 

In restaurant-feestzaal De Egelantier met uitzicht op het kartuizerstandbeeld werden de ambachtelijke zusjes  kartuizerbier, kartuizerkaas en kartuizerkoekjes officieel voorgesteld en geproefd. Het pittige kartuizerbier onder de benaming ‘Kartuis’ was reeds op de markt doch van de presentatie van de nieuwe kaas en koekjes werd gebruik gemaakt om ook dit bier opnieuw in de schijnwerper te plaatsen.  

Naast de heimat van het oudste kartuizerklooster der Nederlanden is Herne ook de plaats  waar de  monniken reeds in de 11de eeuw  hun eigen kartuizerbier brouwden.  Wilfried en Guido Vierendeel van restaurant-feestzaal De Egelantier pikten enkele jaren geleden deze draad terug op  en lieten opnieuw een biertje brouwen waarvan de eigenschappen sterk aanleunen bij het recept van weleer. Het werd de Kartuis, een bier van 8 graden met hergisting op de fles. De Kartuis wordt gebrouwen in Woesten en bestaat als donker dubbel of blond triple.
Als Straffe Streek-gemeente ontving Herne reeds twee jaar terug het dusdanig label. Deze erkenning houdt het bewijs in dat de gemeente streekeigen producten een warm hart toedraagt en dat het duidelijk te kennen geeft de ontwikkeling van de streekidentiteit en de promotie van de streekproducenten te ondersteunen. Zo werd ook de Kartuis van bij het prille begin stilaan een beetje het uithangbord van de gemeente.
Voor de kartuizerkaas wordt de link gelegd met het assortiment van de Beverse Kaasmakerij die nu ook werd aangedikt met kaas gerijpt in Kartuis.
Het kartuizerkoekje is dan weer een perfecte driehoeksverhouding tussen de Kartuis, de kartuizerkaas en het uitzonderlijk knapperig artisanaal biscuitje. Een pistachenootje maakt van het geheel een uitzonderlijk en uniek bierkoekje.
Chef Reinout bereidde voor de gelegenheid enkele culinaire meesterwerkjes, alle voorzien van een aardig scheutje Kartuis.
De voorstelling werd ook bijgewoond door Tania Stadsbader, de kersverse netwerkmanager die onder de vlag van Pajottenland+ een structureel netwerk opbouwt waarbij niet alleen de lokale bevolking maar vooral de bezoeker en de toerist worden aangezet om de Pajotse streekproducten te ontdekken en op prijs te stellen.
“Tot 31 mei organiseren wij de Lente van het Pajottenland juist om de streek en de streekeigen producten in de kijker te zetten. Het pakket van kartuizerproducten dat hier wordt voorgesteld  past perfect in deze campagne waardoor ook Herne als kartuizergemeente een grotere  naambekendheid verkrijgt”, aldus de nieuwbakken Pajottenland-ambassadrice.
Voor meer info klik hier
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief