HERNE - Musica Flandria van De Ware Broeders

C21

HERNE - Musica Flandria van De Ware Broeders

Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__4_
De Ware Broeders onder de leiding van dirigent Jeroen Hofmans - Foto's © Deschuyffeleer
 
Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__5_
© Deschuyffeleer
 
Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__7_
© Deschuyffeleer
 
Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__8_
© Deschuyffeleer
 
Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__11_
Presentatie Mark Demesmaeker - © Deschuyffeleer
 
Musica_flandria_2011_-___deschuyffeleer__21_
© Deschuyffeleer
 

Onder de leiding van Jeroen Hofmans bracht de koninklijke fanfare De Ware Broeders met in haar kielzog De Jonge Ware Broeders en de leerlingen uit de verschillende muziekklassen haar jaarlijkse lenteconcert. Ook deze keer ging de voorstelling door in de Sint-Niklaaskerk. Het was Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker die het geheel kundig en levendig aan elkaar praatte.

Zoals gebruikelijk de laatste jaren kiest de muziekvereniging voor haar optredens steevast telkens een relevant en betekenisvol thema. Dit jaar legt zij met ‘Musica Flandria’  de klemtoon op muziek en composities van eigen bodem.
 
Ook ditmaal bijten de toekomstige Ware Broeders de spits af. Leerlingen uit de verschillende leerjaren onder de leiding van Martine Cosijns en dirigent Rudy Sterckx krijgen zo de gelegenheid hun kunnen tentoon te spreiden. Zij kozen voor woord, dans en muzikale ondersteuning met een sterk en goed gesmaakt Pipi Langkous- en Piet Piraat-gehalte.
 
Voor het meer ernstige werk nemen een 50-tal musici de toeschouwers mee op ontdekking doorheen het muzikaal landschap met tentakels naar werk van eigen bodem. Zo worden onder meer composities gebracht van Pieter Leemans, Paul Gilson, Bert Appermont en Roger Derongé . Ook pareltjes van  - zoals hij zichzelf noemt - tekstdichter, filosoof en clown Raymond van het Groenewoud mochten niet ontbreken.
 
Het concert kan ook nu nog zaterdagavond bijgewoond worden. De aanvang is voorzien om 20u. Kaarten aan de kassa kosten 8 euro.
 
Info : Ghislain Alaert  054/56 77 17.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief