HERNE – Familie Gans kijkt uit naar doop

C21

HERNE – Familie Gans kijkt uit naar doop

Familie_gans_21_mei_-_deschuyffeleer__6_
Foto's Deschuyffeleer
 
Familie_gans_21_mei_-_deschuyffeleer__21_
 
Familie_gans_21_mei_-_deschuyffeleer__3_
 

Nu de jonge gansjes nagenoeg 14 dagen oud zijn kijkt de familie Gans stilaan maar zeker uit naar de doop van hun vierling. Zo toog de ganse familie reeds vroeg in de ochtend op pad naar de kerk in Herfelingen om kennis te nemen van de juiste geplogenheden.

Na een fikse tocht via de grachten van de Molenstraat en met een begerige blik op al het goede van melk van zuivelfabriek Olympia was het wel even schrikken bij het betreden van het kerkplein. Vooral Astrid en wonder bij wonder ook Armani, de bengel, waren niet zozeer geneigd voorbij het grote kunstkonijn Bunny te trappelen. Na enkele fikse snaterbuien wist gent Dieter toch zijn ganse kroost opnieuw in de gelederen te krijgen. Vooral het volume en de oranje kleur van Bunny bleken de boosdoeners. Ook werd juist de felle spot uitgetest en dat wekte bij de gansjes wel een heel akelig gevoel op.
 
Mama Fien kon als bezorgde en leergierige moeder Bunny wel waarderen. Zij legde onmiddellijk de link naar de Langoren van Herfelingen en de vriendelijke uitnodiging van Bunny om even bij hem op of onder de rustbank plaats te nemen om te mijmeren over de mooie, landelijke en rustige dorpsomgeving.
 
Eens de nodige informatie vergaard, was het even afkoelen geblazen in café ‘Het Vossenhol’, op zich nochtans niet zozeer een geliefde stek voor ganzen. Alhoewel het café zijn deuren pas opent om 10u, was Franske, ondanks enige commentaar van Julienne, toch bereid de zaak een kwartiertje eerder open te stellen voor de toch wel vreemde gasten. Zo kon het ganse gezelschap er met enkele Bunny-koeken van bakkerij Vansnick in de hand wel genieten van een drankje. Uitbater Patrick schotelde Dieter alvast een Bunny voor terwijl de kleintjes werden bedacht met een warme choco. Mama Fien hield zich op de vlakte en nam genoegen met een heerlijk bruisend water.
 
Als alles volgens plan verloopt worden de gansjes tijdens de eerstkomende gezamenlijke  doopplechtigheid mede boven de doopvont gehouden. Kerkgangers worden dan wel sterk aangeraden zich te wapenen met een afgedragen paraplu tegen plots uit de lucht vallende droppen van ganzenfamilies die eveneens naar de plechtigheid zullen afzakken. Zij zullen alleszins maar al te graag, in afwachting van de verrijzing van de torenspits, gretig gebruik maken van het nog steeds plat dak van de kerktoren als landingsplaats.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief