HERNE - De Regenboog op zeeklassen

C21

HERNE - De Regenboog op zeeklassen

Gdg_zeeklassen_de_regenboog__7_
 
Lieve_deschuyffeleer_collage_zeeklassen
 

Vorige week was het voor de 3de graadsleerlingen van de GBS Regenboog uit Herfelingen een uitermate drukke week. Samen met hun Waalse vrienden uit Ittre gingen zij voor een drietal dagen op zeeklassen in Oostende. De leerlingen van Ittre en Herfelingen werden door elkaar over de verschillende kamers verdeeld zodat taaluitwisseling geen dode letter bleef.

Op het meer dan druk programma stond ondermeer een bezoek aan Raversijde en de Atlantic Wall. Hier kregen de jongelingen een zicht op de verdedigingsgordel die de Duitsers in de tweede wereldoorlog voor onze kust hebben opgetrokken. In Earth Explorer werd dan op een aangename en ludieke manier kennis gemaakt met de geheimen van onze planeet.
 
Ook het thema afval werd van naderbij bekeken. “De kinderen stonden versteld en reageerden verbolgen over hetgeen zomaar in de natuur wordt achtergelaten” aldus directrice Reni Thienpondt
 
“Het buitengewoon zomerweertje was niet vreemd aan het succes van onze activiteit. Het was dan ook niet bijster moeilijk om het aangename en het nuttige te verenigen. Zo waren ook lopen, stoeien en ravotten nooit ver weg. In de toekomst gaan we misschien wel eens op sneeuwklassen maar we zullen er alles aan doen opdat de zeeklassen worden behouden” aldus de enthousiaste directrice en de begeleiders juf Viviane en juf Cindy.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2023

archief