HERNE – Cartoons voor meer verkeersveiligheid

C21

HERNE – Cartoons voor meer verkeersveiligheid

Presentatie_infoborden_verkeersveiligheid_-__4_deschuyffeleer__1_
Met luchtige cartoons een positieve inbreng leveren om de bestuurders aan te zetten tot normconform rijgedrag - Foto's © Deschuyffeleer
 
Infoborden_verkeersveiligheid_-_kopie
Infoborden met 4 verschillende slogans zullen eerstdaags opgesteld worden - © Deschuyffeleer
 
Presentatie_infoborden_verkeersveiligheid_-__4_deschuyffeleer__9_
Verkeersveiligheid ligt Herne nauw aan het hart - © Deschuyffeleer
 
Presentatie_infoborden_verkeersveiligheid_-__4_deschuyffeleer__3_
Foto © Deschuyffeleer
 

De CD&V-afdeling pakt uit met een grootse preventiecampagne rond verkeersveiligheid. Met luchtige cartoons wil zij zo een positieve inbreng leveren om de bestuurders aan te zetten tot normconform rijgedrag. Vooral het naleven van snelheidsbeperkingen blijkt een zorgenkind.

Ondanks de alsmaar groter wordende inspanningen van de politie vooral rond snelheidscontroles blijkt het aantal verkeersongevallen verder te stijgen. Zo flitste de politie vorig jaar meer dan 700 effectieve uren met een bemande camera in de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland waartoe ook Herne behoort.
 
Ook blijft het klachten regenen van buurtbewoners die vinden dat in hun straat te snel wordt gereden. “Wij vinden dat iedereen zijn steentje moet bijdragen tot de verkeersveiligheid. Vandaar ook onze preventiecampagne”, zeggen Lieven Snoeks en Kris Degroote, beiden stuwende krachten achter het project. “ Het was cartoonist Lars Lambrecht, die de opvallende cartoons tot leven bracht. “Wij kozen voor 4 cartoons omdat deze meer opvallen en dus in het geheugen ingeprent blijven dan één enkele loutere slogan”, aldus de peetvaders.
 
Illustrator en graficus Lars Lambrecht uit Gooik is ook de ontwerper van de virtuele Hernse inwoner Jules Kwadrant en van de postzegel ‘800 jaar Herne’ De 30-jarige illustrator is dan ook niet van de minste in zijn branche. Hij studeerde af als Master  Audiovisuele Kunsten en Animatiefilm. Hij won ook de cartoonwedstrijd van het weekblad Humo over 75 jaar Chiro.
 
De cartoons pakken alleszins uit met ronkende boodschappen zoals ‘Rij met verstand doorheen het Groene Kwadrant’, ‘Aandacht in het verkeer spaart een mensenleven meer’, ‘Zorg dat het je niet spijt, matig uw snelheid’ en ‘Nuchter rijden is miserie vermijden’. De rode draad doorheen de cartoons is dan ook dat in eerste instantie iedereen zelf verantwoordelijk is en blijft voor zijn eigen rijgedrag.
 
Met hun actie willen de initiatiefnemers ook voorkomen dat bestuurders enkele specifieke verkeersregels zoals snelheid en rijden onder invloed aan hun laars lappen en fikse boetes en schadeloosstellingen riskeren te moeten betalen, onafgezien van het eventueel bijkomend leed voor de slachtoffers en hun leefomgeving.
 
De borden met de affiches verschijnen eerstdaags her en der in het straatbeeld, vooral op de drukke invalswegen die uitnodigen tot snel rijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief