HERNE – Grootse seniorenbeurs

C21

HERNE – Grootse seniorenbeurs

Dsc02065
Carina Vandevelde - Grootse seniorenbeurs - Foto's © Deschuyffeleer
 
Aankondiging_beurs_senioren_deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
Medioren_en_seniorenbeurs
Repro Deschuyffeleer
 

De seniorenraad met voorzitter Paul Peeters aan het roer organiseert op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli in samenwerking met het gemeentebestuur voor de eerste keer een tweedaagse medioren-, senioren- en vrijwilligersbeurs in en rond de sporthal Hernekouter. Naast een 60-tal standen zijn er ook voordrachten en workshops rond wonen, zorg, gezondheid, ontspanning, educatie en vrijwilligerswerk.

“De beurs richt zich niet alleen op de senioren maar ook op de aankomende senioren evenals hun familie”, zegt gemeentebediende Carine Vandevelde, draaischijf achter het ganse gebeuren. “Er wordt een bijzondere aandacht besteed aan de hulpmiddelen die het leven van de senior of de alleenstaande meer comfortabel en aangenaam maken. Ook wordt alles vanuit een praktisch oogpunt bekeken”.
 
Op beide dagen zijn er uiteenzettingen over dementie, ouderenmishandeling, erfenissen en wooncomfort. De politie pakt dan weer uit met een ganse resem preventietips. Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties van onder meer trapliften, digitale televisie en internet en elektrische fietsen.
 
De bezoekers krijgen ook ruimschoots de gelegenheid om aan aangepaste sportactiviteiten zoals petanque en curveball te doen. Het Bloso-sportelteam is eveneens van de partij en biedt de belangstellenden de gelegenheid hun fitheid alsnog te testen. Voor het ontspanningsgedeelte staan de seniorendansgroep Het Pajottenboeketje en de Magic Cortez Band in.
 
De organisatoren stellen alles in het werk om de beurs ook toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en personen die minder goed te been zijn. Zo zijn er aan de ingang voor deze personen rolstoelen ter beschikking. De beurs is beide dagen geopend van 10u tot 18u.

De toegang tot de beurs is gratis. Meer info op het gemeentehuis op 02/397 11 69
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief