HERNE – Open VLD reageert scherp op CD&V-verkeerscampagne

C21

HERNE – Open VLD reageert scherp op CD&V-verkeerscampagne

Openvld_herne
Repro Deschuyffeleer

Bij monde van waarnemend voorzitter Robert Rotsaert reageert de Open VLD als door een wesp gestoken op de recente CD&V-sensibiseringscampagne rond meer verkeersveiligheid in de gemeente. De oppositiepartij juicht het initiatief voor meer verkeersveiligheid toe doch verdenkt de CD&V er van met de campagne de gemeenteraadsverkiezingen van toekomend jaar nu reeds op gang te willen trekken.

“Reeds jarenlang heeft de CD&V de absolute meerderheid in de gemeenteraad doch van het wegwerken van enkele echt verkeersonveilige toestanden werd tot nu toe nog geen werk gemaakt”, zegt Robert Rotsaert. “Zo is er het smalle voetpad aan de Egelantier en aan de AXA-bank waarbij de voetgangers, ook kinderen, op straat moeten lopen. Er is ook nog de aanhoudende gevaarlijke verkeerssituatie rond de school in de Kapellestaat.”
 
Nog steeds volgens de Open VLD-voorzitter is ook het groot niveauverschil tussen de rijbaan en de berm op de Ekkelenberg niet van alle gevaar ontbloot. Ook wil hij met zijn partij meer parkeerplaatsen laten aanduiden om wildparkeren tegen te gaan.
 
Het gevaarlijk kruispunt aan de Vier Armen in Herfelingen is eveneens een doorn in het oog van de plaatselijke Open VLD-afdeling. “Onze partij heeft dit probleem reeds meermaals aangekaart bij het college van burgemeester, overigens ook provincieraadslid, en schepenen doch zonder enige positieve reactie tot op heden”, fulmineert de voorzitter.
 
Robert Rotsaert en met hem afdelingssecretaris Jacques Borgenon hebben het ook gemunt op de campagne zelf. “De campagne wil de automobilist sensibiliseren maar de tekst is zo klein en onleesbaar dat het de aandacht van de bestuurders afleidt en zo haar effect mist”.
 
In een reactie stelt burgemeester Kris Poelaert niet te willen reageren op de volgens hem “stemmingmakerij” van de enige oppositiepartij. Wel wijst hij er op dat het Vier Armenkruispunt gelegen is op een gewestweg en als dusdanig onder de bevoegdheid valt van het Vlaams Gewest. Steeds volgens de burgemeester “werd de gevaarlijke toestand rond dit kruispunt reeds herhaalde keren aangekaart bij deze diensten en werd er zelfs een schadestatistiek overgemaakt met het aantal verkeersongevallen en het aantal hierbij gewonde personen”.
 
Kris Poelaert betreurt wel “dat de melding van de slechte plaatsgesteldheid langsheen de Ekkelenberg hem niet via de geëigende kanalen werd ter kennis gebracht”. Hij zegt “constructief te willen de toestand verhelpen niet alleen op de Ekkelenberg maar ook op de Terlindenstraat”. 
 
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief