HERNE – Buren verrassen diamanten echtpaar

C21

HERNE – Buren verrassen diamanten echtpaar

60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__11_
De buurtbewoners van de Romeinse baan vierden heel bijzonder het echtpaar Théophile Bombois en Alice Vellemans naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag - Foto's © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__14_
Foto © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__38_
60 jaar geleden ... © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__5_
Ook de burgemeester Kris Poelaert tekende present - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__19_
Het koor van de 'Couchie' op de tonen van Rocco Granata's Noordzeestrand - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__35_
Ook een passend gedicht werd voorgedragen - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_getrouwd_alice_en_theofiel__32_
In het Kokejoens met een serieus KokHer-gehalte - © Deschuyffeleer
 

De buurtbewoners van de Romeinse baan in Kokejane op de grens met Edingen vierden heel bijzonder het echtpaar Théophile Bombois en Alice Vellemans naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag. Het erf van het kranige koppel is reeds jaren de trefplaats van de buurt bij bijzondere aangelegenheden. Ook burgemeester Kris Poelaert, omgord met detricolore sjerp, kwam poolshoogte nemen van het feestgedruis en herhaalde voor de gelegenheid met hier en daar een kwinkslag de echtelijke plichten aan het feestpaar.

Alice (85) uit Heikruis en Théophile (84) uit Kokejane leerden elkaar kennen op een bal in Oetingen in 1949. Zij huwden twee jaar later, vestigden zich op het ouderlijk hof van Théophile en kregen mettertijd 2 kinderen, vier kleinkinderen en intussen ook al een achterkleinkind Lara, hun oogappel. Beiden zijn steeds werkzaam geweest op de boerderij. Sinds hun 65 jaar zijn zij zogezegd met pensioen. Beiden verkeren nog in goede gezondheid en zijn dan ook nog bijzonder actief en steeds nauw betrokken bij het burengebeuren. De laatste zondag van augustus worden zij tesamen met de andere jubilarissen uit de gemeente ontvangen door het gemeentebestuur.
 
“Alice en Théophile zijn voor de ganse buurt een echt ouderpaar en een thuis”, zegt buurvrouw Carine Roosens. “Onze straat vormt de taalgrens met Edingen. Met een jaarlijks buurtfeest dat wij sinds een tiental jaren opzetten willen wij aantonen dat er hier geen enkel probleem is tussen Waals en Vlaams. Ook dat taalhuwelijk lukt hier wonderwel. Wij vormen een echte klik en als buren staan wij altijd klaar om elkaar te helpen”.
 
Voor het eerste buurtfeest met barbecue was iedereen onmiddellijk welkom bij Alice en Théophile. “Wij mochten er een schuurtje bouwen dat wij sindsdien onze feestzaal noemen. Naast ons jaarlijks buurtfeest geven wij hier telkenmale rond Nieuwjaar ook afspraak om onze beste wensen uit te wisselen”, aldus nog Carine.
 
Bij ieder buurtfeest hoort ook een eigen burenlied dat door ‘Dei van de Couchie’, zoals de inwoners van de buurt in de volksmond worden genoemd, dan ook uit volle borst wordt gezongen zowel in het Nederlands, het Frans, het Kokejoens als in het Edings en dit op de tonen van ‘Aan het Noordzeestrand’ van Rocco Granata. “Ook nu werd de tekst voor de gelegenheid aan de viering van de jubilarissen aangepast. En voor deze gans bijzondere gebeurtenis hebben wij hen nu ook een passend gedicht bedacht”, weet buurvrouw Carine nog mee te geven.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief