HERNE - Actiedag Dorp in Gesprek

C21

HERNE - Actiedag Dorp in Gesprek

Dsc02043
 
Gdg_collage_25_mei
 
Collage
 
Img_0621
 
Zondag leefde Herne andermaal in de ban van het project Dorpsspiegel. Ditmaal zette Riso in samenwerking met het gemeentebestuur de actiedag Dorp in Gesprek op. Rond de weerhouden thema’s uit de bevolkingsbevraging werd onder een stralende zon op vier locaties een waaier aan activiteiten aangeboden. Via ideeën en stellingen mochten de inwoners hun voorstellen tot verbetering of oplossing bekendmaken. De actiedag werd overigens geselecteerd voor de Vlaamse wedstrijd  “Dorp met Toekomst”.
 
Opvallend veel jonge mensen toonden zich benieuwd naar wat hun gemeente te bieden heeft. Voor het hele opzet werden nagenoeg 250 vrijwilligers bereid gevonden hun medewerking te verlenen. De praktische organisatie ging uit van een kerngroep van twaalf leden onder de leiding van Marijke Van den Dries en Katrien Janssen van het Regionaal Instituut voor Streekontwikkeling. 
 
Een fietstocht loodste menig sportieveling doorheen de gemeente. Op de route stelden veertien land-, tuinbouw- en aanverwante bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Landbouw blijft immers een belangrijke rol spelen in de gemeente. De paardenstoeterij Godselbos in Druimeren is zo één van die bedrijven. In deze gereputeerde fokkerij van Belgische Warmbloedpaarden met de meest prestigieuse bloedlijnen konden de bezoekers een heuse hoefsmid paarden zien beslaan, een dierenarts met aangepaste apparatuur een vruchtbaarheidstest op merries zien uitvoeren en de paarden in de overdekte rijhal in vrijheid zien springen over hindernissen. Het bedrijf stalt aanhoudend een twintigtal fokmerries. Heel wat belangstelling ging ook uit naar de bedrijfsactiviteiten bij imker Frans Van Den Bosch in Herfelingen.
 
Sint-Pieters-Kapelle speelde de dorpstroeven met muziek, spel en dans uit. Herfelingen daarentegen stond dan weer in het teken van veiligheid en mobiliteit. In Kokejane draaide alles rond informatie. De Hernekouter tekende voor wonen en voorzieningen en voor de slotactiviteiten in een muzikale omlijsting met Comme chez Sax en KOKhER.
 
De vragenwedstrijd Ken je Dorp werd gewonnen door de ploeg van ’t Muziek. Ben Mignon werd gelauwerd voor een foto waarop Herne op haar best werd gekiekt. De Aerebeek bleek hiervoor de meest geschikte locatie. De kleuters van de Bloesem afdeling Sint-Pieters-Kapelle kregen een bijzondere vermelding voor een collage over hun dorp.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief