HERNE – Rotary ontvangt wetsdokter Evy De Boosere

C21

HERNE – Rotary ontvangt wetsdokter Evy De Boosere

Evy_de_boosere__forensisch_pathologe_in_brussel
Evy De Boosere, forensisch patologe in Brussel - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eva_de_boosere_wetdsdokter_-_deschuyffeleer__18_
© Deschuyffeleer
 
Eva_de_boosere_wetdsdokter_-_deschuyffeleer__20_
© Deschuyffeleer
 
Eva_de_boosere_wetdsdokter_-_deschuyffeleer__53_
© Deschuyffeleer
 
Eva_de_boosere_wetdsdokter_-_deschuyffeleer__55_
Evy De Boosere samen met Rotary-voorzitter Lucile Heremans - © Deschuyffeleer
 

De nieuwe voorzitster Lucile Heremans van rotaryclub Herne-Markvallei had voor haar eerste maandelijkse ledenvergadering gerechtsgeneesheer Evy De Boosere uitgenodigd als gastspreker. De forensische pathologe was onlangs nog te zien in het programma ‘Straffe Madammen’ van Goedele Liekens op VTM. Een veertigtal belangstellenden aanhoorden de boeiende uiteenzetting in feestzaal-restaurant De Egelantier.

Evy De Boosere is wetsgeneesheer in het gerechtelijk arrondissement Brussel/Halle/Vilvoorde. Op korte tijd heeft zij zich door haar dynamisme, haar deskundigheid en haar beschikbaarheid een stevige reputatie weten op te bouwen in en rond haar werkdomein. Samen met haar enige collega staat zij in voor het onderzoek van alle verdachte en gewelddadige overlijdens in en rond Brussel. Daarnaast worden zij ook nog belast met het onderzoeken van gekwetste personen in strafdossiers.
 
“Ons beroep, zeker voor een vrouw, is vrij belastend én door de werkdruk én door de aard van het werk”, aldus Evi De Boosere. “Maar de hulp die wij, ondanks de meestal moeilijke werkomstandigheden, het parket en de politie in een gerechtelijk onderzoek kunnen bieden maakt veel goed”.
 
De wetsgeneesheren verzekeren de klok rond een permanentie. Naast de eerste vaststellingen op de plaats van de feiten, verrichten zij ook de lijkopeningen voor het vaststellen van de doodsoorzaak en voor het afnemen van prelevementen voor verder toxicologisch onderzoek. “Onze afstapping op de plaats van de feiten is uiterst belangrijk omdat wij ons zo beter kunnen inleven in de leefwereld van de slachtoffers en in de omstandigheden van het ontdekken van het lijk”, gaf de gastspreker de toehoorders ook mee.
 
De eerstvolgende activiteiten van de club tijdens de vakantiemaanden zijn en bezoek aan de abdij van Maredsous en  op zondag 28 augustus tijdens de hoevefeesten in de Okkernoot springen alle Rotariërs en hun vrienden op de fiets voor een leuke familiale fietstocht doorheen het Pajottenland
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief