HERNE - Joggers kregen een heel afwisselend parcours

C21

HERNE - Joggers kregen een heel afwisselend parcours

5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__10_
De Groene Kwadrant-jogging werd herdoopt in ‘Herfelingen loopt’ - Foto's © Deschuyffeleer
 
5__5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__45_
Winnaar 3,5km Wouter De Cleer - © Deschuyffeleer
 
1__5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__25_
Eerste 'dame' op de 3,5 km Dag-Ferene Van Cappellen van Dilbeek Atletiekclub - © Deschuyffeleer
 
3__5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__34_
Wim Blaton: winnaar 7km - © Deschuyffeleer
 
4__5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__43_
Kim Bosmans - brons op de 7 km en tevens 1ste dame - © Deschuyffeleer
 
6__5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__49_
Benjamin Braem - winnaar 17,5km - © Deschuyffeleer
 
5de_jogging_door__t_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__56_
JC Oetingen aanwezig met 7 runners - in het midden Tom Amijs, hij werd 6de op de 17,5 km - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de vijfde editie van de Groene Kwadrant-jogging, nu herdoopt in ‘Herfelingen loopt’  waren de weergoden de organisatoren niet bijster gunstig gestemd. Toch daagden nog een 120 dapperen op voor de 3,5 , 7 of 17,5 km.

“Onze volledige andere aanpak van de jogging met kleine rondes van 3,5 km spreekt duidelijk meer de lokale recreant aan”, vertelt co-organisator Ward Nechelput. “Zo waren hier minstens een 10-tal start-to-runners uit de streek die voor de eerste keer aan een loopkoers deelnamen. Het ontbreken van geldprijzen maakt onze jogging nu ook minder gegeerd bij de specialisten. Met 120 deelnemers is de organisatie toch nog meer dan in haar nopjes”.
“In de jogging van vorig jaar met parcours van 7,12 en 24 km werd enorm veel tijd gestoken. Organisatorisch was het ook een hele klus die bovendien een grote beschikbaarheid aan helpende handen vergde”, voegt hij er aan toe. Toen tekenden 126 deelnemers in. Dit jaar, met alles behalve gunstige weersvoorspellingen en met een flinke wind, mocht de hertekende jogging ‘Herfelingen loopt’ toch al 120 deelnemers verwelkomen.
Het parcours was een weerspiegeling van wat het Pajottenland te bieden heeft. Zo werden vlakke stukken afgewisseld met stevige kuitenbijters. Daarenboven kregen de deelnemers naar het einde van de ronde toe ook te kampen met een felle tegenwind.
Op de kleinste afstand was de eerste plaats met ruime voorsprong weggelegd voor Wouter De Cleer (13’22) van Terheyde Sportief uit Tollembeek. Niettegenstaande Wouter zich vooral toelegt  op het wielrennen wist hij eerder deze maand in de Jartazi-run in Herne ook al beslag te leggen op de 7de plaats. Deze jogging was slechts zijn tweede deelname aan een loopwedstrijd.
Gunter Basteleus (13’46) eindigde tweede voor Pascal Rijdant (14’14). Bij de dames was het wel even opkijken. Hier ging de eerste plaats naar de nagenoeg 11-jarige Dag-Ferene Van Capellen (16’31). Reeds meer dan 3 jaar loopt zij al voor de Dilbeekse Atletiekclub. Dit jaar sprokkelde zij al 2 zilveren en 1 bronzen medailles. Zo beklom zij ook het podium in Bellingen en in Vlezenbeek.
Voor de 7 km waren de verwachtingen hoog gespannen bij Wim Blaton. Na de zoveelste tweede plaats was het hem dit keer te doen om het goud. Zijn gedrevenheid legde hem dan ook geen windeieren. Hij klokte als eerste af in een tijd van 26’51 en daarmee gaf hij het nakijken aan Jan Derom (27’10) en Kim Bosmans (28’39), tevens de eerste dame.
De 17,5 km was een kolfje naar het hand van Hallenaar Benjamin Braem. Ook hij vond het parcours heel mooi.  “Met de lastige helling onmiddellijk na de start en met de strakke tegenwind op stukken van het parcours maakten we er wel een zware run van”, aldus de winnaar. Voor Benjamin Braem paste de jogging perfect in zijn programma als aanloop naar de marathon van Berlijn in september. Met een tijd van 1u09’46” was hij iets meer dan 9 seconden sneller dan Kurt Swalens. Rhonny Meulenyzer mocht met een tijd van 1u19’08” het podium vervolledigen. Charlotte Meert eindigde dan weer als eerste dame in 1u42’05. De loop diende naar het einde toe ook nog eens afrekenen met een fikse regenbui.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief