HERNE – Geslaagd Waanzinnig Weekend

C21

HERNE – Geslaagd Waanzinnig Weekend

Waanzinnig_weekend_op_zondag_2011_-_deschuyffeleer__11_
Een misviering gevolgd door een tractor- en autowijding - Pastoor Kris Meskens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_oltimer_tractoren
Een mooi assortiment oldtimertractoren - © Deschuyffeleer
 
Collage_vedetten_waanzinnig_weekend_2011
Zij brachten leven in de brouwerij ... - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_klj_beveren
Ook het KLJ Beveren was van de partij - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag_2011_-_deschuyffeleer__141_
Hier Vinof aan het werk - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag_2011_-_deschuyffeleer__70_
Ook de de Gooikse hondenschool D’Hoeve was van de partij - © Deschuyffeleer
 
Collage_langorengooi
Het waren de 10-jarige JitskeWieme uit Bellingen en Gustaaf Ricour uit Herfelingen die bij hun chocoladen langoortje ook nog een waardebon van 100 euro vonden - © Deschuyffeleer
 

De organisatoren van het Waanzinnig Weekend in Herfelingen kunnen andermaal terugblikken op een geslaagd feestweekend. Vooral het wederoptreden van John Horton, terug van weggeweest, bracht zondag heel wat nostalgische sfeer in de feesttent. De zanger met nog steeds sterke roots in Herfelingen toonde zich dan ook opnieuw van zijn beste zijde voor zijn talrijke fans.

De feesten schoten vrijdagavond op gang met een avondmountainbiketocht met nagenoeg 250 deelnemers. Zaterdag wist de hertekende jogging ‘Herfelingen loopt’ ondanks de aangekondigde regen en wind toch ook nog haast 150 lopers te boeien. Ook het beach-volley ondervond die dag ernstige hinder van de felle windstoten die zelfs in de buurt even een luchtkasteel deden opvliegen en van tegen de avond aan fikse regenbuien.  
 
Zondag is traditioneel familiedag met allerlei activiteiten zoals een misviering, een tractor- en autowijding, een barbecue, een demonstratie hondendressuur, een klimmuur en beach-volley. Aan de tocht voor oldtimertractoren ter nagedachtenis van de verongelukte Bart De Klippel namen 44 tractoren deel waaronder een Bulldog uit 1941 van Jeroen Vranckx uit Sint-Pieters-Leeuw.
 
De hondendressuur door de Gooikse hondenschool D’Hoeve met hun oefenterreinen aan de Delhaize in de nabijheid van het rond punt langsheen de Edingsesteenweg genoot eveneens heel wat bekijks. Onder de leiding van Petra Van Eeckhoudt toonden de viervoeters maar al te graag hun gehoorzaamheid aan hun baasjes.   
 
Naast John Horton waren er in de bomvolle feesttent tevens fel gesmaakte optredens van Bart uit Gooik, Danny Fabry en Paul Severs. Ook de drie fuiven lokten telkens een massa jongeren. Vooral de afsluitende Schieve Fuif op zondagavond bracht gewoontegetrouw heel wat stemming en feestvreugde in de tent. Vrijdagavond werden wel enkele amokzoekers uit het Vilvoordse kordaat in de kraag gegrepen door de politie.
 
Ook de leiding van KLJ-jongeren uit Beveren, toevallig op kamp in een nabijgelegen boerderij, ontdekten de warme sfeer van de Herfelingse dorpsgemeenschap en genoten ten volle mee van het feestgedruis.
 
Het tweedaags op voorhand volgeboekt beachvolley-tornooi met iedere speeldag 12 ploegen leverde zaterdag overwinningen op bij de recreanten voor de  plaatselijke ploeg ‘De Fristi’s’ van kapitein Maarten Cuvelier en bij de gevorderden  voor de Galmaardse ploeg ‘Team2Beat’ van teambaas Yannis Cordier. De ‘Jungleboys A’ van ploegoverste Sam Vanbellinghen kreeg dan weer de prijs van de fair-play. ‘Moet er nog zand zijn’ met de Herfelingse kapitein Karen Degrove scoorde het hoogst aantal punten (170) in haar 5 wedstrijden.
 
Zondag zag organisator Claudy Cuvelier de overwinningen gaan naar ‘Vinof’ uit Kokejane met het trio Luc Mot, Patrick Luchtens en Sarah Frankx bij de recreanten en naar ‘Rondje Chips’ van kapitein Rik Vandenbossche uit Zellik bij de gevorderden. Dat het tornooi een degelijke reputatie geniet bewijst de deelname van twee ploegen uit het Gentse.   
 
Het waren de 10-jarige JitskeWieme  uit Bellingen  en Gustaaf Ricour  uit Herfelingen die bij hun chocoladen langoortje ook nog een waardebon van 100 euro vonden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief